Mersin'in Tarsus ilçesinde bir velinin öğretmeni darp etmesi eğitim camiası tarafından kınandı.
Yarenlik alanında birleşen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Aktif Eğitim Sen ve Eğitim İş Tarsus şubelerine bağlı üyeler ortak basın açıklaması yaparak öğretmenlere yapılan saldırıları kınadılar.
Bütün eğitimciler adına basın bildirisini okuyan Eğitim Bir Sen Tarsus Şube Başkanı İlyas Tan, müdür yardımcısı ve öğretmenin bir veli tarafından darp edildiğini söyledi.
Barbaros Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı ile öğretmenin bir velinin saldırısına maruz kaldığını belirten Tan, "Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Hemen her gün, öğretmenlere yönelik ilgili haberler basına yansımakta ve hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizin birçok eğitim kurumunda yaşanan saldırılar hafızalarımızda tazeliğini korurken, şiddet yine Tarsus'ta karşımıza çıkmıştır. Çarşamba günü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı ve öğretmenimiz öğrenci yakınlarının saldırısına uğramış, darp edilmişlerdir. Yine üzülerek söylüyorum ki, bu saldırılar ilk değildir. Çalışanlarına bakmayan bakanlar olduğu sürece de son olmayacak gibi görünmektedir. Yaşanan bu saldırıların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönetenlerdir. O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, değersizleştirerek, bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" dedi.
Tan, eğitim sendikaları olarak emekçilere yönelen bu şiddeti kınadıklarını ve şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istediklerini söyledi.
Basın açıklamasının ardından eğitimciler çeşitli slogan attı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
(ERY-AKL-Y)

29.12.2012 14:32:52 TSI

Editör: Wan Haber