Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER),Hz. Muhammed(sav)'in dünyaya gelişi Kutlu Doğum programında Eğitimci Yazar Halit Akçor'u ağırladı.
Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 'Kutsal Mekânlara Manevi Yolculuk' programına katılan Eğitimci Yazar Akçor, Mekke ve Medine'deki ecdadın inşa ettiği tarihi yapılar ve Hac görevi sırasında yapılması gerekenleri sinevizyon eşliğinde anlattı.
AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik; "Bu gece sizlere örnek insan ve insanlığın iftihar tablosu olan efendimizin yaşadığı mekânlar olan Mekke ve Medine'ye yolculuk yaptıracağız. Davetimize icabet ederek Kutsal mekânlara yolculuk programımıza teşriflerinizden dolayı, nice güzel günlerde bir arada olmak dileğiyle, teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Eğitimci Yazar Halit Akçor; "Her Müslüman'ın gönlünde, bir gün Hacca veya Umre'ye gidip Beytullah'a yüz sürmek, Arafat'ta vakfe yapmak, Resürüllah'ın huzuruna çıkmak be buram, buram mana havası kokan, kutsal mekânları ziyaret etme arzusu ve iştiyakı yatar. Yarın öbür gün Mekke'ye gittiğinizde oradaki kutsal mekanları bilmeniz sizin için önemli. Oraya bilerek giderseniz her adımınızı bilerek atacaksınız. Hangi peygamberin kabrinin yanında olacağınızı bilerek dolaşacaksınız. Kabe'nin tavaf alanında 70 peygamberin kabri var. Bunu bilen kişinin tavafıyla bilmeyenin tavafı aynı olmaz" şeklinde konuştu.
Mekke'de bulunan birçok yapının Osmanlı imzası taşıdığını ifade eden Eğitimci Yazar Akçor; "Kubbe, Osmanlı mimarisine ait bir mimari tarzıdır. Osmanlı döneminde İslam'ın önde gelen şahsiyetlerine büyük önem verilmiştir. Ecdadımız gittiği her yerde kültür ve medeniyetini en güzel şekilde icra etmiştir. Ecdad, Beytullah'a o kadar saygılı idi ki Mescid-i Haram'dan yükseklikte bir tane bina bulamazdınız. Tren yolu inşaatında çivi ve çekişlere ses çıkmasın diye bez bağlatmıştır. Osmanlı padişahları, Kâbe'nin onarımında, yeni cami, çeşme, aşevi gibi yapılar konuşunda birbirinden güzel birçok eser vermişlerdir. Bu kutsal topraklarda yapılan her şeye hassa olmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Programa Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, Nüfus Müdürü Abdulhamit Güneş, SAGİAD Başkanı Metin Sert, Okul Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaşlar çocukları ve aileleriyle beraber katıldı.
(AY AY)

25.01.2013 13:45:30 TSI

Editör: Wan Haber