Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı spor yatırımları zincirine Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu ile bir halka daha eklendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun açılış töreninde, sporda Bursa'yı Türkiye'de ikinci sıraya ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, kentin her bölgesinde yaya mesafede spor tesisleri kurduklarını belirterek, "Bursa'da 7'den 77'ye herkesin spor yapmasını istiyoruz. Okullarımızda eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin beden eğitimi derslerini bizim dönemimizde olduğu gibi okul koridorlarında değil de konforlu ve modern spor salonlarında rahat bir şekilde yapmalarını istiyoruz. Bu sayede de okullarımızdan daha çok sayıda başarılı sporcularımızın olimpiyatlara katılmasını hedefliyoruz" dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan spor yatırımları ve amatör sporun desteklenmesiyle Bursa'nın ileride 'spor turizmi' noktasında da şehre katma değer sağlayacağını vurguladı. Başkan Altepe, spora ve sporcuya desteklerin sürdüğünü kaydederek, "Bursa'nın bir spor şehre olmasını, diğer alanlarda olduğu gibi sporda da öncü bir kent olmayı istiyoruz. Türkiye'de İstanbul'dan sonra sporda ikinci sırada olalım demiştik. Şu anda 29 bin öğrencimizle okul sporlarında İstanbul'dan sonra 2. sıradayız. Bu çok sevindirici. Yapılanlar boşa gitmiyor, çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Sporda Bursa'yı birinciliğe taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun hem okul öğrencileri hem de çevre semtlerdeki vatandaşlar tarafından kullanılmasının önemine de işaret ederek, "Bu dönem, Bursa'nın ve Büyükşehir Belediyesi'nin hamle yılı oldu. Ne söylediysek hepsi yapıldı. Bu dönem 20 yılda yapılan işlerden daha çok hizmet gerçekleştirildi. Bursa'da gençlerimizin ve çocuklarımızın da hedefleri olan, idealist, ahlaklı ve sportif bir gençlik olmaları için tüm çabamızla çalışıyoruz" dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan yatırımlarla hem Osmangazi'nin hem de Bursa'nın değerinin arttığına dikkati çekti. Dündar, eğitime katkı noktasında önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Çocuklarımızın ve mahallelilerin daha iyi hizmet almalarını istiyoruz. Başarılı, istikbali parlak bir gençlik için hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Bursa'daki eğitim kurumlarında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla öğrencilerin daha sağlıklı bir geleceğe adım attıklarına işaret etti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı törende, Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Müdürü Osman Çalık, okullarına kazandırılan spor salonundan dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederek çiçek verdi.
Akpınar Mahallesi Muhtarı Muzaffer Kızılşimşek her zaman mahallelerine destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Başkan Altepe ve beraberindekiler, konuşmaların ardından kurdele keserek spor salonunun açılışını yaptı. Başkan Altepe, açılışta Pilot Sanayi İlköğretim Okulu basketbol ve voleybol takımlarıyla da maç yaptı.
(MŞ)

06.12.2012 14:16:35 TSI

Editör: Wan Haber