Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Balcı'nın sunumlarıyla "Eğitim ve İstihdam Alanında AB Desteği" adlı konferans gerçekleştirildi.
Konferansa; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı İbrahim Kadı, dekanlar, müdürler, akademik personel ile öğrenciler katıldı. Yıllar önce Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde Dekanlık yaptığını belirten Prof. Dr. Mustafa Balcı, "Karabük Üniversitesi denince bir başka heyecan duyuyorum. Temellerini birlikte attığımız üniversitemizin kısa zamanda böylesine büyük başarılara imza atmasından dolayı gurur duyuyorum. Siz değerli öğrenciler Türkiye'nin incisi olan bir üniversitede eğitim görmektesiniz. Bundan sonra Karabük Üniversitesi'ni kazanmak kolay olmayacak, bu kanıyı da geçtiğimiz yıl 234 bin tercihin yapılmasından anlıyoruz. Bu rakam gerçekten takdire şayanlık bir durum, şuan 22 bini aşan öğrenci sayısı ile Karabük Üniversite'si Türkiye'nin gözde üniversiteleri arasında yer almaktadır. Beş yıl gibi kısa bir süre önce kurulan Karabük Üniversitesi'ni bir dünya üniversitesi haline getiren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ve değerli çalışma arkadaşlarını tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Avrupa Birliğinin eğitim alanında Türkiye'ye vermiş olduğu destek ve bu desteğin boyutları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Balcı, 2007-2013 yılları arasında gerçekleştirilen IPA Projesi, İKG-OP Projesi, Erasmus ve Leonardo da Vinci Projeleri'nde Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye sağlanan bütçeler, Hayat Boyu Öğrenmenin desteklenmesi, mesleki eğitimin geliştirilmesi, IPA Eğitim projeleri, sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi ve bu projenin asıl hedeflerinin neler olduğu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sunumlarının sonunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Balcı katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, günün anısına Prof. Dr. Mustafa Balcı'ya hediyelerini takdim ederek, "Bir anne ve babayı en çok duygulandıran şey çocuğunun başarılı olduğunu görmesidir. Karabük Üniversitesi de hocamızın bir evladı gibidir. Çünkü temellerini attığı üniversitenin bir dünya üniversitesi haline gelmesi değerli hocamızı gururlandırmıştır. Bu yüzden kendilerine teşekkür ederek şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Konferansın ardından Prof. Dr. Mustafa Balcı, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın eşliğinde üniversite kampüs alanını gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Kampüs alanın gezilmesinin ardından Botanik Bahçesine geçilerek Prof. Dr. Mustafa Balcı, kendi adına hazırlanan ağacının dikerek ağaç sertifikasını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın elinden aldı.
(ET-ET-Y)

04.01.2013 16:58:40 TSI

Editör: Wan Haber