Konu ile ilgili sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Selami Özyaşar, Cumhuriyet tarihinden çok önce var olan ve sürekli olarak öteleyip görmezden gelinen mevcut sorunun, tarihsel süreç içinde farklı tanımlamalar aldığını belirtti. Sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik anlamlarda toplumun her kesimini etkileyen Kürt sorununun günümüze kadar devam ettiğini anlatan Özyaşar, “Yakın tarihte toplumda yaşanan travmalar gün yüzüne çıkmaya başlamış beraberinde yeni bir çözüm sürecini dayatmıştır. Öyleyse bu süreçle birlikte tüm sendikalar rolünü oynamak zorundadır. Sendikalar, dil, din, ırk ve siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın, işçi sınıfının ve kamu emekçilerinin özlük sosyal, kültürel ve hukuki haklarını kazanmak, korumak ve geliştirmek için oluşturulmuş demokratik, kitlesel sınıf örgütleri olarak bilinir. Sendikaların kuruluş amaçlarına baktığımızda, hiçbir sendikanın faaliyetlerini sürdürürken ayrımcı tutumlar içinde olmaması gerekir. Maalesef Türkiye’de, özellikle Kürt sorunu söz konusu olduğunda, bırakın sendikaları ben aydınım diyenin bile bu konuda nefes alamadığını görmek kaçınılmaz olmuştur. Bugüne kadar çözümsüzlük politikaları dayatanların, bugün, şartların da zorlamasıyla, sorunun çözümü için önemli bir sürece gelmiş olmaları, sendikaların bugüne kadarki çekincelerini bir tarafa bırakmalarını ve kendilerinden beklenen tutumları almalarını gerektiriyor. Bunun için yıllardır emekçileri bölerek sendikacılık yaptığını iddia edenlerin ırkçı-şoven söylemleri bir yana bırakıp, bu sürece mutlaka destek vermeleri gerekir” dedi.

Çözüm sürecine destek sunmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda futbol turnuvası düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Selami Özyaşar şöyle konuştu;
“Toplumun yaşananlarla ilgili gerçek ve doğru bilgilere ulaşması, bu sürecin bilince çıkarılıp, tam anlamıyla sorgulanmasına ve Türkiye toplumunun bu kadar kan ve gözyaşından sonra oluşan olumlu havanın en iyi şekilde değerlendirmesine katkı sunmak, barışa destek vermek amacıyla, bu yılda Eğitim-Sen Van Şubesi 13 Nisan’da Van il merkezinde ve ilçelerinde tüm eğitim emekçilerini kapsayan ‘8. Geleneksel Musa Anter barış futbol turnuvası’ ve yine Türkiye’deki tüm eğitimsen şubelerini kapsayan tüm kamu emekçilerinin katılacağı 24 Mayısta sonuçlandıracağımız ‘’Barışa yazıyoruz’ temalı öykü ve şiir yarışması düzenleyeceğiz.”

Editör: Wan Haber