KESK'e bağlı Eğitim Sen, norm kadro sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve öğretmenlerin mağduriyetlerine son verilmesi gerektiğini bildirdi.
Eğitim Sen, yaptığı yazılı açıklama ile norm kadro problemine değindi. Balıkesir Şube Yürütme Kurulu imzası ile yapılan açıklamada 4 4 4 sistemine değinildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilmeye çalışılan 4 4 4 kademeli eğitim dayatması, bir taraftan eğitimi tamamen piyasalaştırıp, toplumun geleceğini ipotek altına alırken; diğer taraftan on binlerce öğretmen norm fazlası durumuna düşürmüştür. 4 4 4 düzenlemesi daha uygulanmaya başlanmadan 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 70 bine yakın öğretmenin norm fazlası durumuna düşürülmesi eğitimde yaşanan ve halen devam eden kaosun ilk habercisi olmuştur. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen bilgi yazısında alan değişikliği iptalinin sadece iller arası alan değişikliği yapanları kapsadığı, bu durumda olan öğretmenlerin eski görev yerlerine dönmeleri şartıyla taleplerinin karşılanacağı belirtilmiştir. Alan değişikliği iptalinin sadece il dışı olacak şekilde dar tutulması ve öğretmenlere geldiğiniz illere geri giderseniz iptalinizi yaparız ve geri göndeririz denilmesi, sorunu çözmediği gibi, alan değişikliği mağduru öğretmenlere "ölümü gösterip, sıtmaya razı etmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bu durum, bakanlığın personel politikalarının da iflas ettiğinin kanıtıdır. Eğitim Sen olarak önerimiz, haftalık 15 saat ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve Bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenlerin sırtına yıkmamasıdır. Eğitim emekçilerin sesi olarak, Milli Eğitim Bakanlığını bir kez daha uyarıyor, norm kadro mağduru öğretmenlerin sesine kulak vermeye, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmeye çağırıyoruz."
(BD-YU)

17.01.2013 18:12:32 TSI

Editör: Wan Haber