Van'da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından düzenlenen basın açıklamasında ülkede her geçen gün kadına ve eğitim emekçilerine yönelik şiddet olaylarının artmasının endişe verici olduğu vurgulandı.
Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Van Şube Sekreteri Şahin Berki, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda görev yapan Gülşah Aktürk'ün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin üzücü bir durum olduğunu belirterek, son zamanlarda kadına ve eğitim emekçilerine yönelik şiddet olaylarının artması ve geçici önlemlerin alınmasının endişe verici olduğunu söyledi.
Genel olarak toplumun eğitim düzeyinin yükseltilmesinin şiddetin azalmasında etkili olacağını dile getiren Berki, şiddete eğilimli bireylere danışmanlık yapmanın, bu kişilerin psikolojik olarak tedavi edilmelerini sağlamanın da şiddeti önleyici bir girişim olduğunu söyledi. Şiddetin öğrenilen bir davranış olduğunu ve özellikle kitle iletişim araçlarının şiddeti öğretici yayınlarının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Berki şöyle konuştu:
"Medyada kullanılan nefret dili her gün daha da artmakta bu da bizi kaygılandırmaktadır. Televizyon, şiddetin zararlı etkilerini gösteren bu konularda toplumu bilinçlendiren yayınlar ile şiddeti önleyici bir yayın aracı olarak kullanılmalıdır. Şiddete veya istismara uğramış kişileri destekleyen ve güvence altına alan bir sosyal güvenlik ve hizmet şemsiyesi kurulmuş olmalıdır."
Eğitim Sen Van Şubesi olarak yaşanan bu talihsiz olaydan dolayı üzüntülerini dile getirmek amacıyla 11 Aralık Salı günü il genelinde gün boyunca siyah kurdele takma eylemi gerçekleştireceklerini belirten Berki, hayatını kaybeden Gülşah öğretmene Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
(ATL-MET-Y)

10.12.2012 14:27:52 TSI

Editör: Wan Haber