Türkiye Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanlığı üyeleri 2013 yılı bütçesine tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanlığı'na üye bir grup ile kent meydanında bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Feyzullah Süner, mecliste oylanan bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri, 739 TL'ye mahkum edilen milyonlarca asgari ücretlinin ve kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçilerin olmadığını belirtti. Süner, "Kaynakları halkın cebinden toplayan, halka değil, savaşa, gericiliğe, rant çevrelerine dağıtan bütçeye artık yeter! Ücret hakkımızı, sosyal güvenlik hakkımızı, kıdem tazminatımızı, bugüne kadar yoğun mücadeleler ile kazandığımız haklarımızı lağveden bu soygun, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da aynı anlayışla karşımıza çıkartılıyor" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2013 yılı bütçe sunuş konuşmasında gerçekleri tahrip ettiğini belirten Süner, tüm yükün yine halkın sırtına yıkıldığı bütçede emekçilerin ve halkın değil, sermayenin bütçesi olduğunu savundu.
Süner, AK Parti hükümeti tercihini bir kez daha sermaye sınıfından yana kullandığını, sistem krizinin faturasının bir kez daha emekçilerin ve yoksul halk kesimlerine ödetmek istendiğini öne sürerek, bu bütçeyi kabul etmediklerini 2013 yılı bütçesinin geri çekilmesini istediler.
(BG-TB-YHY-Y)

20.12.2012 18:06:35 TSI

Editör: Wan Haber