Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü ve Şube Sekreteri Fatih Işık, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'u makamında ziyaret ederek Kürtçe öğrenme seti hediye etti.
Vali Veysel Yurdakul'un makamında bir açıklama yapan Savaş Ülkü, "Sağ olsun Sayın Valimiz bizleri çok iyi karşıladı. Özellikle son zamanlarda Eğitim-Sen üyelerimize karşı yapılan usulsüz görevlendirmelerle ilgili bilgilendirmede bulunduk. Özellikle Tatvan temsilcimiz Yüksel Ozan'ın 20 aylık tutukluluğun ardından görevine iade edilmemesi hakkındaki endişelerimizi dile getirdik. Türkiye'nin birçok yerinde aynı uygulamalara maruz kalanların görevlerine iade edildiklerini de dile getirdiğimiz görüşme bizim açımızdan olumlu geçmiştir. Bu dönemde bu tür görüşmelere ve görüş alışverişlerine çok ihtiyacımız var. Bizleri kabul eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'a gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Vali Yurdakul ise Eğitim-Sen Şube temsilcilerini dinledikten sonra, eğitimle ilgili sıkıntılarda kapısının her zaman açık olduğunu, sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Eğitim-Sen üyeleri, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'a Kürtçe dil bilgisi, Kürtçe sözlük ve Kürtçe öğrenme setinden oluşan hediyeleri takdim etti.
(VO-MET-GS-Y)

18.01.2013 15:30:34 TSI

Editör: Wan Haber