Eğitim-Sen Edirne Şubesi, norm fazlası öğretmenlerin mağduriyetlerine son verilmesini istedi.
Saat 17.00'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan sendika üyeleri, ellerindeki pankartlarla slogan atarak 4 4 4 eğitim sistemini eleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, 4 4 4 eğitim sisteminin öğretmenleri, öğrencileri ve velileri çeşitli yönlerden mağdur ettiğini ve eğitimde yaşanan sorunların daha da derinleşmesine yol açtığını belirtti.
Edirne'de alan derslerindeki 61 öğretmenin yerlerinden alınması kaosunun giderek büyüdüğünü ifade eden Fırtına, "Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası öğretmenleri bu süreçte yan alan değişikliği gibi tercihlere zorlamış, ancak bu işi de eline yüzüne bulaştırmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılının başından bu yana 4 4 4 sisteminin getirdiği sıkıntılarla baş etmeye çalışan öğretmenler ve okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın elinde adeta perişan edilmiştir" dedi. Fırtına, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü mağduriyeti sadece öğretmenleri değil, öğrenci ve velileri de perişan etmiştir. Plevne İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinin isyanını da duymayan yöneticiler koltuklarında rahat mıdırlar? Bu yanlıştan dönülmesi için daha ne bekleniyor? Her yıl rutin olarak yapılan ve mezun olduğu alan dışında öğretmenlik yapanlara tanınan kendi alanına geçiş yapma hakkı bu sefer norm kadro mağduriyetlerini giderme adına genişletilmiştir. Norm fazlasını eritmek adına, yan alanını tercih etmek isteyenlere, hiçbir belgesi olmadan zihinsel engelliler, teknoloji tasarım gibi alanlara geçiş hakkı tanınmış, eğitimde yaşanan kaos daha da arttırılmıştır.
Bakanlığın öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti göz ardı ederek, "benim dediğim olacak" inadının bedelini, norm fazlası ve alan değişikliği mağduru olan öğretmenlere ödetmek istemesi kesinlikle kabul edilemez. Son olarak 4 4 4 sisteminin uygulanması sonrasında görüldüğü gibi, bugüne kadar defalarca değiştirilen eğitim sistemi ve dönüştürülen okullar nedeniyle on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin artık resmen çöktüğünü kabul etmek gerekir.
Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığını bir kez daha uyarıyor, norm kadro mağduru öğretmenlerin sesine kulak vermeye, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmeye çağırıyoruz."
(ORA)

17.01.2013 17:35:39 TSI

Editör: Wan Haber