EğitimSen Lüleburgaz Şubesi öğrencilerin okula serbest kıyafetle gitmesini öngören yasayı protesto etti.
Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda basın açıklaması yapan EğitimSen üyeleri 5 Aralık'ta sivil itaatsizlikte bulunduklarını ve iş yerlerine serbest kıyafetle gideceklerini söyledi.
Eğitim Sen adına basın açıklamasını okuyan EğitimSen Örgütlenme Sekreteri Cengiz Aslan, "Eşit, özgür ve laik eğitimden ilkesel olarak asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
İktidarın sömürüyü meşrulaştırmak için dini istismar ettiğini öne süren Aslan, Son 10 yıl içinde okullarda sisteme uyumlu, itaat eden, her türlü otoriteye biat eden nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Aslan açıklamada şunları kaydetti: "İnsanı merkeze alan laik eğitim anlayışı tüm insanların eşit, saygıdeğer, öğrenme ve gelişmeye açık olduğunu savunurken; dini istismar edenler toplumu inananinanmayan, dindardinsiz olarak ayırmakta, bir kısmını üstün ve değerli, diğerlerini ise dinden sapmış hatta düşman ilan etmektedir. Mevcut siyasi iktidar tarafından temsil edilen, böylesine ayrımcı bir zihniyetin önce okullarda, daha sonra tüm toplumda yeni bölünme ve kamplaşmalar yaratması kaçınılmazdır.
Eğitimi pedagojik ilkelerden saptıran, laiklik unsurunu zedeleyerek belli bir inanç grubunun değerlerini teşvik ve tehdit ile tüm topluma benimsetmeye çalışan, nitelikli ve demokratik bir eğitim ortamının oluşmasına engel olan her etkenle sonuna dek mücadele edeceğimiz bilinmelidir"
(MK-

05.12.2012 15:50:35 TSI

Editör: Wan Haber