Van'ın Erciş ilçesinde, Eğitim-Sen Şubesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda 1'inci Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. DBP İlçe Eş Başkanı Nurgül Baran, HDP, DBP yöneticileri, KURDİ-DER İlçe Eş Başkanı Salih Asıl ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı kongrede, divan seçiminin ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamının yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

Kongrede konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Neclet Taplak, AKP Hükümeti'nin politikalarını eleştirerek, "AKP iktidarının daha en başından belliydi Kürtlere yönelik tavrı. AKP Hükümeti çetelerle birleşip, kendinden olmayan bir halkı yok etmeye çalışıyor" dedi. 

İslamoğlu, konuşmasının sonunda mali ve faaliyet raporunu okudu. Kongrede söz alan KURDİ-DER İlçe Eş Başkanı Salih Asıl ise her yönetimin demokratik eğitime ve toplumun sorunlarına cevap olma niteliğinde olmasını gerektiğine işaret etti. 

Yapılan konuşma ve okunan mesajların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucu İlhami Tekin, Zeynep Taşdemir, İlyas Dağ, Ahmet Sarıgül ve Ömer Faruk Kotan yeni yönetime seçildi. 

Editör: Wan Haber