Eğitim Sen İzmir Şubesi, 2-6 Ekim tarihleri arasında 5. Demokratik Eğitim Kurultayı düzenleneceğini açıkladı.
Kurultayın eğitim alnındaki olumsuzlukların düzeltilmesi adına çok önemli olduğunu belirten İzmir Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı İsmail Akyol, kurultay ile kendi eğitim programlarını belirginleştireceklerini ifade ederek, "Sadece eleştirmek değil, eğitim ve bilim emekçilerinin demokratik mücadele mirasına dayanarak, kendi eğitim politikamızı belirginleştirmek, ortak bir dil kurmak, ne yapmalı, nasıl yapmalı? Sorusunun cevabını bulmak için 5. Demokratik eğitim kurultayı'nı düzenliyoruz" dedi.
Hükümetin eğitim politikalarına da eleştirilerde bulunan Akyol, AK Parti hükümetinin eğitimi kendi ideolojik ve politik hedeflerini hayata geçirme bir araç olarak kullandığını savundu. Akyol, şöyle devam etti:
"4 4 4 sistemi bir yandan çocuk işçiliği, kız çocuklarının eğitim hakkının tahrip edilmesi gibi olumsuz etkilerin yanı sıra çocukların pedagojik gelişimleri açısından da büyük sıkıntılar doğurmaya adaydır."
Akyol, ayrıca geçtiğimiz Salı günü polis tarafından DHKP-C üyesi olmakla suçlanarak gözaltına alınan ve yarın hakim karşına çıkacak olan arkadaşlarına destek olmak için İzmir Adliyesi önüne giderek bir açıklama yapacaklarını ifade etti.
(BK-Y)

21.02.2013 13:32:32 TSI

Editör: Wan Haber