Yalova'nın Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, beldeye eğitim kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiğini, bunun için imar planlarında revizyona gidilebileceğini söyledi.
Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, dershanelerin kapatılmasının gündeme geldiği andan beri eğitim kurumlarının Kadıköy beldesinde yer arayışı içine girdiklerini söyledi. Ancak beldede imar izninin 2 kat olmasının sıkıntıya yol açtığını hatırlatan Şahin, "Dershanelerin kaldırılması gündeme geldiğinden beri yurtlar ve özel okullar beldemizde arsa ve arazi arayışına koyuldu. Bu bizim açımızdan çok sevindirici bir gelişme. Ancak imar planlarımızda 2 kata izin veriliyor. Bu durum şimdilik kurumlara cazip gelmiyor. Ancak biz imar planında revizyon yapmak ve sadece eğitim kurumlarını ve yurtları kapsayacak şekilde imar iznini 4 kata çıkartmak istiyoruz" dedi.
Beldedeki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Şahin, "Biz görevi devraldığımızda doğalgaz alt yapısı yarımdı. Kolları sıvadık. Bugün beldemizin yüzde 85'inde doğalgaz hattı tamamlanmış durumda. 2013 yılı sonuna kadar beldemizin tamamında bu çalışma tamamlanmış olacak. Yine yollarımızın yüzde 40'lık bölümü bakımdan geçirildi. Yeni yollar açtık. 2012 yılında tamamlayamadığımız yolları da 2013 yılında tamamlayacağız" diye konuştu.
Yeniden aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise Şahin, "Ben beldeye hizmet için bu görevdeyim. Bu beldeye ve halkımıza hizmet edemeyeceğime inandığım andan itibaren koltuğu bırakırım. Ben koltuk meraklısı birisi değilim. Tek derdim taş üstüne taş koyabilmek. Ancak ortada bir gerçek var, halkımızın bize teveccühü yüksek. Bunu gördüğüm sürece göreve devam ederim. Bu dönemde de yeniden aday olacağım" şeklinde konuştu.
(SÇ-MŞ)

09.01.2013 13:58:16 TSI

Editör: Wan Haber