Eğitim-İş Sendikası, 19 Ocak 2013 tarihinde "Mesleğimiz onurumuzdur" sloganıyla Ankara Tandoğan'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüş şeklinde gerçekleştireceği eylem öncesi ziyaretlerine devam ediyor.
Eğitim-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Akıncı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, 19 Ocak'ta Ankara'da "Mesleğimiz onurumuzdur" sloganı ile gerçekleştirilecek olan yürüyüş ile ilgili bilgi verdi. Akıncı, "Bilindiği gibi ülkemizde mesleğimizin bir uzmanlık alanına dönülmesi, 16 Mart 1848 tarihinde açılan öğretmen okullarıyla birlikte gerçekleşmiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte cumhuriyetin değerleri ile adeta bütünleşen mesleğimiz, 'aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirme' görevi yanında toplumsal sorumluluğunu da öne çıkartmıştır. Mevcut siyasi iktidarın mesleğimize yönelik saldırılarının temelinde yatan nedenler eğitim sistemimizi özelleştirerek küresel sermayenin egemenliğine sunmak, laik, demokratik, bilimsel ve kurumsal yapısını yıkarak eğitimde ideolojik değişikliği gerçekleştirmektir" diye konuştu.
Okullarda memur ve hizmetlilerin köle gibi çalıştırıldığını öne süren Akıncı, "Eğitime bütçeden yeterli kaynak aktarılmaması nedeniyle de okullarımızda sağlıklı eğitim-öğretim ortamı sağlanmamaktadır. Okullarımızın derse hazır hale gelmesinde en önemli görevi yerine getiren hizmetli ve memurlarımızın adeta köle gibi iş tanıma yapılmadan çalıştırılmaktadır. Her öğretim yılı başında öğretmenlere verilen üç kuruşluk eğitim-öğretim tazminatı bile hizmetli ve memurlarımıza çok görülmektedir. Sene başı eğitim ödeneği en az bir maaş tutarında olmalı ve ayrım gözetilmeksizin tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Bu gelişmeler siyasi iktidarın eğitimde gerçekleştirmek istediği dönüşümün aslında mesleğimizi elimizden almaya yönelik olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır" dedi.
19 Ocak 2013 tarihinde 'Mesleğimiz onurumuzdur' sloganıyla Ankara Tandoğan'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüş yapılacağını ifade eden Akıncı, "Eylemi halkımız ile birlikte örmeye ve bundan sonraki süreçte eğitim çalışanlarımızın temel sorunlarının çözümünde tüm demokratik kitle örgütlerini güç birliği yapmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Akıncı'ya ziyaretinde Eğitim-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala ve Eğitim-İş Sendikası Fatsa Temsilcisi Köksal Çıtak eşlik etti.
(RCP-SLH-CC-Y)

11.01.2013 13:33:01 TSI

Editör: Wan Haber