Van’da ve Bölgede önemli bir konum teşkil eden Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla Kurukcu’ya tebriklerini ileten Kırekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle son günlerin gündem konusu olan ‘Yüksekova Van’a göçüyor’ haberi Van’ın eğitiminde de ciddi manada yerini aldı. 

Kırekin: 3000 Öğrenciyi okullarına yerleştirdik. 3000 bini içinse hazırlık yapıyoruz…
Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim İl Müdürü Kıyasettin Kırekin; Yüksekova’dan Van’a gelen 3000 öğrenciyi pansiyon ve okullara yerleştirdiklerini, gelecek olan yaklaşık 3000 öğrenciye de yer hazırlayacaklarını söyledi.

Kırekin Van’da eğitimin iyileştirilmesi anlamında imkânları doğrultusunda seferber olacaklarını, aksayan noktaları iyi görebildiklerini, eğitim kalitesinin her geçen gün daha da yükseleceğini kaydetti. 

Son olarak eğitim noktasında siyasi partilere ciddi görevler düştüğünü ifade eden Kırekin söz konusu eğitim olduğunda bütün siyasi partilerin ortak paydada buluşması gerektiğini vurguladı.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; Milli Eğitimi ve çalışmalarını kutluyorum.
Ziyaret sonrasında açıklama yapan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; En başından beri taviz vermedikleri tek kriterlerinin ‘sözde muhalefet olgusu’ olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu.

Kurukcu: Asla ‘sözde muhalefet’ yapmayacağız…
Baştan beri vurguladığımız bir şey var. Biz sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmayacağız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek siyaset ahlakımızın bize yüklediği en büyük sorumluluktur. Bu yüzden bütün kurum ve kuruluşların, siyasi partilerin yapmış oldukları faaliyetleri ince eleyip sık dokuduktan sonra değerlendirme yoluna gideceğiz. Bu vesile ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim anlamında yapmış olduğu başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz… Kurukcu; ayrıca İl Milliği Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sezonluk olarak çalıştırılan 480 işçinin durumlarında iyileştirme yapılması hususunun önem arz ettiğini ifade etti.

Kurukcu; Van’ın en önemli konusu şüphesiz ki ‘Eğitim’dir…
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’in Yüksekova’dan Van’a gelen öğrencilerle ilgili açıklamasına istinaden Van’ın şüphesiz ki en kritik ve en önemli konusunun eğitim olduğunu, siyasi bütün partilerin eğitim noktasında ‘şartız’ birleşmeleri gerektiğini, Çünkü ‘insan’ yetiştirmenin her şeyin başında geldiğini ve ancak yetişmiş insanların varlığıyla gelişmiş bir ülke olabileceklerini, CHP olarak eğitim kalitesinin yükseltilmesi anlamında sorumluluk üstlenecekleri kaydetti. 

 

Editör: Wan Haber