Yatağan'da eğitime yaptığı katkılarla kısa sürede adını duyuran Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği Yatağan'a bağlı Kavak ve Elmacık köylerinde öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtırken, aynı zamanda Eğitim Gönüllüleri Derneği Üyesi olan Yatağan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu da öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitim verdi.
Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği Kavak ve Elmacık köylerinde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Dernek Başkanı Erbil Şener'in yanı sıra, Yatağan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal tarafından gerçekleştirilen köy ziyaretlerinde öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitim verilirken, diş macunu ve diş fırçası da dağıtıldı.
Program sırasında sivil toplum kuruluşlarının eğitime yaptığı katkıya vurgu yapan Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal; "Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne ve İlçe Sağlık Müdürü Talat Tosunoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.
Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Erbil Şener ise çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek; "Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımıza hiç ara vermedik. İlçe merkezinden tutun da en ücra köydeki öğrencimizin yardımına koştuk, onun ihtiyaçlarını karşılama adına elimizden geldiğince yardımcı olduk. Aynı şekilde okullarımızdaki ihtiyaçları gidererek güzel işlere imza attık. Bu çalışmalarımıza destekte bulunmak ve bu dernek çatısı altında bizlerle birlikte ortak hareket edip, çorbada tuzu bulunmasını isteyenler derneğimize katılıyorlar. Kısa süre içerisinde üye sayımızda büyük bir artış meydana geldi ve böyle giderse Yatağan'ın en büyük sivil toplum kuruluşu haline geleceğiz. Temennimiz de bu yönde. Derneğimize üye olup eğitime gönül veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu; "Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin bir üyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve mutlu olabilmesi adına öncelikli olarak diş sağılığı ve ağız hijyeni konusunda, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine eğitim verdik. Eğitimin ardından da öğrencilerimize diş macunu ve fırçası hediye ettik. Bu yardımların tamamı gönül meselesidir. Bütün vatandaşlarımız Eğitim Gönüllüleri Derneği ailesine davet ediyor ve bu güzel yardımların devamının geleceğini belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
(MK-SK-İK)

15.02.2013 10:48:58 TSI

Editör: Wan Haber