Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, mahkeme kararıyla yeniden açıldı.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 8 Ekim tarihinde kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, Balıkesir İdare Mahkemesinin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermesi sonrasında tekrar açıldı. Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evinin tekrar hizmete açılması nedeniyle Eski İskele binası altında düzenlenen açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Bandırma Belediyesi Başkanı Sedat Pekel, eğitim destek evinin Bandırma da seçilerek Ankara'ya Milletvekili olarak gönderilen dolayısıyla ilçeye hizmet getirmesi beklenen bir milletvekili tarafından özel bir çaba ile kapattırıldığını iddia ederek, "Amacımız, ekonomik durumları iyi olmayan ve bu nedenle dershanelere gitme olanağı bulamayan ailelerin çocuklarına eğitim-öğretim desteği vermekti. Özel bir çaba ile destek yerine köstek olunarak kapatılan Eğitim Destek Evini bugün mahkeme kararı ile tekrar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, bu uygulamada da büyük başarı elde ettiklerini de ifade ederek, "Bu projeyle katıldığımız Marmara Belediyeler Birliği proje yarışmasında, ikincilik ödülüne değer bulunduk" diye konuştu.
Sedat Pekel, Eğitim Destek Evinin kapalı olduğu dönemlerde burada eğitim gören çocukların mağdur edilmediğini, öğrencilerin bir bölümünün Halk Eğitim Merkezinde, bir bölümünün ise ilçede bulunan özel dershanelerde cüzi bir ücret karşılığında eğitimlerinin sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.
(TK-YS)

04.01.2013 18:11:05 TSI

Editör: Wan Haber