Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Kaleiçi'nde yaşayan yaşlı ve kimsesiz bir vatandaşa ev eşyası ve gıda yardımında bulunarak bir sosyal sorumluluk örneği sergiledi. Dernek Başkanı Turan Şallı, etnik kimlik olarak kimseyi ayırmadıklarını fide ederek "Yoksulluğun etnik kimliği olmaz" dedi.
Eğitimin yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesinde de boy gösteren, sadece Roman vatandaşların değil tüm kesimin sorunlarıyla ilgilenen Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, bir yoksulu daha sevindirdi. Dernek Başkan Yardımcısı ve Menzilahir Mahalle Muhtarı Ergin Karabayır ile birlikte Pazar günü Kaleiçi'nde yaşayan kadının evine giden Dernek Başkanı Turan Şallı, yaşlı kadına ev eşyası ve gıda yardımında bulunduklarını açıkladı.
'YOKSULLUĞUN ETNİK KİMLİĞİ OLMAZ'
Dernek olarak eğitim çalışmalarının yanı sıra imkânlar doğrultusunda sosyal yardımlar da yapmaya çalıştıklarını ifade eden Turan Şallı, "Etnik kimlik olarak kimseyi ayırmıyoruz. Yoksulluğun etnik kimliği olmaz. Yaşlı kadının evinde yaptığımız incelemelerde kendisinin gerçekten çok mağdur ve çaresiz olduğunu gördük. Bu da bizleri çok üzdü. Bizlere eşinin hapiste olduğunu çok zor şartlar altında yaşadığını, yeterli yardımı göremediğini anlattı. Yaşlı kadının az da olsa yüzünün gülmesi hayata biraz daha sıkıca sarılması, bizleri de sevindirdi. Kadınlarımızın birer anne olduğunu toplumda her zaman sahip çıkılması düşüncesinden hareket ederek kendisine imkânlarımız doğrultusunda yardımcı olduk. Kadınlarımızın toplumda ezilmesini, şiddet görmesini istemiyoruz" diye konuştu.
Şallı, dernek olarak yardımlarının etnik ayrım yapmadan devam edeceğini de sözlerine ekledi.
(ORA)

07.01.2013 10:22:24 TSI

Editör: Wan Haber