Eğitimciler Birliği Sendikası Eskişehir Şubesi, yeni dönemde yürürlüğe girecek olan okullarda serbest kıyafet uygulamasına destek verdiklerini bildirdi.
Sendika binasından bir açıklama yapan Şube Başkanı İsmail Altınkaynak yeni yönetmeliğin yetersiz olduğunu ancak, eski sistemden daha iyi olduğu için destek verdiklerini belirterek, "Yeni yönetmelikle tek tipçilik ve dayatma sona ermiştir. Gelir dağılımı ve zengin fakir ayrımı etrafında yürütülen tek tip kıyafetin kusur örttüğü tezi gerçekleri yansıtmamaktadır. Fakirlik eğer bir kusur ise onu örtecek hiç bir üniforma yoktur. Doğu bloğu ülkeler ile komünist ülkelerin bile vazgeçtiğini tek tip kıyafet uygulamasını sürdürmek için fetva arayanlar kendilerini boşa yormasınlar" dedi.
Uygulamanın gayet doğru bulduklarını ancak yönetmelikte yer alan "baş açık" hükmünün olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Altınkaynak, "Yönetmeliğe baş açık hükmünün tekrar konulmasını bireylerin inanç, temel hak ve özgürlüklerine aykırı buluyoruz. İlkokul, ortaokul ve lisede ders merkezli özgürlük anlayışı yanlış olmuştur. Kimse baş örtüsünü aksesuar olarak takmıyor. İnancının gereği olduğu için takıyor. Çocukları inançlar ile yasal metinler arasında çelişkide bırakmak son derece yanlıştır. İnanç hürriyeti temel haklardandır ve temel haklarda pazarlık olmaz" diye konuştu.
(FS-HÖ)

05.12.2012 15:12:45 TSI

Editör: Wan Haber