Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Numan Yaşar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner'i ziyaret etti.
Şube Başkanı Numan Yaşar, bir süredir sürdürülen kampanyaların farkında olduklarını, yürüyüşlerin 28 Şubat dönemi klasiklerinden olduğunu söyledi. Yaşar, "Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. İnsanları belirli ideolojilere bölerek ve yaftalayarak sonuç elde edilmeye çalışılıyor. Bu tip bakışlar kuru gürültüden ibaret. Bu durumda kurumların ve haklının yanında bulunmak ve zarar görmemelerini sağlamak, sağduyuyla yaklaşmak gerekmektedir" dedi.
Üniversite aleyhine üç yüz civarında dava açıldığı haberinin tamamen çarpıtma olduğunu dile getiren Laçiner, "Araştırdık, bu sayı yüz civarında ve yarısından fazlası bizim tarafımızdan açılmış. Ayrıca 40 bin civarında insanın olduğu bir yerde aynı kıstaslardaki diğer üniversiteler ile kıyasladığımızda yüz dava çok normal. Diğer bir iddia, akademik kadrolara atama yapmadığımız konusunda. Yüzün üzerinde kadro bekleyen akademisyen olduğu söyleniyor ve liste yayınlanıyor. Araştırdığımızda bu listedeki birçok kişinin de henüz doçent olmadığı veya meslekte bir yılını tamamlamadığı ortaya çıkıyor. Maksat, ideolojik karalama ve bu şekilde yönetime karşı kin duygusu oluşturmaktan ibaret" şeklinde konuştu.
En başarısız oldukları alanda yüzde 30 gelişme kaydettiklerini söyleyen Laçiner, "Akademik kadromuz yüzde elli civarında genişleyerek iki binlere ulaştı. Bütçemiz katlanarak 155 milyonlara ulaştı, ki bu rakam muazzam bir rakamdır. İdari kadromuzda dört kişinin yaptığı işi bir kişi yapmaya gayret ediyordu, idari kadromuz bine yaklaştı. Yine akademik ve idari personellerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için 350 kişilik Türkiye'nin en büyük kreşini yapacağız" dedi.
(CA-GD-MŞ)

15.01.2013 14:16:24 TSI

Editör: Wan Haber