Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, İstiklal Marşı yarışması ve 2 Ocak 2013 tarihinde yapacakları "kamuda kıyafet dayatması son bulsun" eylemi hakkında bilgi verdi.
Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nı ezberden okuma yarışmamız bu yıl sadece ilkokul öğrencileri arasında birici ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında yapılacak olup bu yarışmamız Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen ve 67 TV işbirliğiyle yapılacağını belirterek, yarışmaya Zonguldak ilindeki bütün ilkokullarda okuyan kamu ve özel okullardaki öğrencileri davet ettiklerini söyledi. Aşkar, "Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi olarak uzunca bir süre devam ettiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz ilkokul öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nı ezberleyen güzel okuma yarışmamızı bu yıl yeniden başlatmış bulunuyoruz. İstiklal Marşı'nı ezberden okuma yarışmamız bu yıl sadece ilkokul öğrencileri arasında yani birici ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında yapılacak olup bu yarışmamız Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen ve 67 TV işbirliğiyle yapılacaktır. Yarışmaya Zonguldak ilindeki bütün ilkokullarda okuyan kamu ve özel okullardaki öğrencilerimizi davet ediyoruz. Yarışmaya başvurular en son 7 Mart tarihine kadar sendika genel merkezimize yapılacaktır. Bu konuda ilgili bütün okullarımıza da bilgi verilmiştir. Biz özellikle yaklaşan yarı yıl tatili öncesinde ve yarı yıl tatilinde ilkokulda okuyan bütün öğrencilerimizi İstiklal Marşı'nı ezberlemesini çok önemsediğimiz, özellikle İstiklal Marşı Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümünde bütün öğrencilerimize bir kez daha hatırlatma gereğini duyuyoruz. Bu konuda velilerimizin çocuklarını şimdiden yönlendirmelerini önemsediğimizi, yarışmada finale kalan 10 öğrencimizin 67 TV'de canlı yayınlanacak bir program sonrasında hediyelerle ödüllerle ödüllendirileceğini, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize katılım belgesi verilecektir. Aynı zamanda birinci olan öğrencimize dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencimize tablet bilgisayar ve üçüncü olan öğrencimize de dijital fotoğraf makinesi verileceğini buradan bir kez daha söylemek istiyorum" dedi.
2 OCAK 2013'TE EĞİTİM-BİR-SEN'DEN "KAMUDA KIYAFET DAYATMASI SON BULSUN" EYLEMİ
Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, 2 ocak 2013'te eğitim-bir-sen'den "kamuda kıyafet dayatması son bulsun" eylemi yapacaklarını söyledi. Aşkar, "Yine bunun yanında sendikal süreçte baktığınızda oldukça yoğun geçen, memurlar için ilk defa toplu sözleşme imzalanan bir 2012 yılının sonuna vardık. Sekli çok tatmin etmese de önümüzdeki yıllar adına bir başlangıç olacak toplu sözleşmeden grev hakkına geçişte yeni anayasada öncellikli madde olmasına inanıyoruz. Sivilleşme yolunda atılan adımları çok önemsediğimizi daha öncede belirtmiştik. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanının 4 4 4 Türkiye'nin en önemli eğitim reformlarından olan eğitim reformundan sonra ardından eğitimde kılık kıyafet serbestisini öğrenciler için getirmesini çok önemsediğimizi Eğitim-Bir-Sen olarak daha öncede söylemiştik. Bu sivilleşmenin öğrencilerden başlamasının yanlış olduğunu kamudan çalışanların özellikle öğretmenleri sivilleştirmeyen bir anlayışın sakat olduğunu söylemiştik. Daha önceden de kamuda kıyafet serbestisi olsun eylemi yapmıştık. 2013 yılının ilk eylemini de 2 Ocak 2013 tarihinde yine bir okullarımızda kıyafet serbestisi olması amacıyla serbest kıyafetler giyilmesi düşüncesiyle yine ilk sivil eylemimizi yapacağımızı, sivilleşme eylemimizi yapacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. Bundaki amacımız kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafete dahi yönetmeliğin çağ dışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenlerden özgür bireyler yetiştirmesinin mümkün olmadığını, özgür bireyler istiyorsak önce öğretmenlerin şeklini şemalini, kıyafetinin, kafasının her alanda özgür olması gerektiğini çok önemsediğimizi ve özgürlüğün öğretmenden başlaması noktasında da Eğitim-Bir-Sen'in kamuda kıyafet dayatması son bulsun eylemine 2 Ocak'ta bütün üyelerimizi davet ediyoruz" diye konuştu.
Ayrıca, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, "3 Ocak 2013 tarihi Perşembe günü Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ilimizde bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla geleceğini de burada bütün Zonguldak halkına ve Memur-Sen'in değerli üyelerine söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
(SA-SD-Y)

29.12.2012 15:07:48 TSI

Editör: Wan Haber