Eğitim-Bir-Sen Kilis Şubesi Başkanı Bekir Şen, eğitim camiasının gündemini ciddi manada meşgul eden atanamayan öğretmenlerin Şubat ayında atama istediklerini söyledi.
Bekir Şen, sendika olarak hükümetten Şubat ayında 30 bin ağustos ayında 70 bin atama talep ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Hiçbir çocuğun yedeği yoktur. Nitelikli eğitim almak herkesin hakkıdır. Nitelikli eğitimin en önemli unsuru öğretmendir. Aklı KPSS'de, kendi sınıfta olan ücretli, vekil öğretmenler ikinci yarıyılda doğal olarak sınava hazırlanmaya yoğunlaşmaktadır. Bir kısmı sınava hazırlık için görevi hemen bırakırken, bir kısmı ikinci dönemin ortalarında bırakabilmektedir. Hiçbir veli, çocuğunun sınıfında geçici olarak görev yapacak ücretli öğretmen uygulamasına taraf olmaz."
Öğrencilerin dünyasında, sık sık öğretmen değiştirmenin bazı yıkımlar getirdiğini bildiklerini anlatan Şen, şunları söyledi: Siz sesinizi duyurmaya çalışmasanız da, biz Eğitim-Bir-Sen olarak, nitelikli eğitim için kadrolu öğretmen atanması talebimizi her fırsatta yetkililerle paylaşıyoruz. Kurum İdari Kurulu toplantısında, Bakan Yardımcısı ve Bakanla yaptığımız görüşmelerde, hükümet üyeleriyle diyaloğumuzda bu konuyu önceledik ve öncelemeye de devam edeceğiz."
(MAD-MAD-HO-Y)

27.01.2013 17:37:16 TSI

Editör: Wan Haber