Manisa Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktıklarını ancak sorunların devam ettiğini söyledi.
Manisa Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 2012-2013 eğitim öğretim yarı yılının bitmesinin ardından açıklamalarda bulundu, Eğitim sisteminin tek tipçilikten arındırılıp önemli adımların atılmasına rağmen eğitim çalışanlarını mağdur eden sorunlara halen bir çözüm getirilemediğini söyledi. Yönetmeliklerde değişiklik yapılmasının zorunlu hale geldiğini kaydeden Sofuoğlu, "Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gibi yönetmelikler ivedilikle değiştirilmesi gerekirken, değişiklikler ötelenmiş, uygulamada oluşan çelişkiler nedeniyle yaşanan sorunlar daha da birikmiştir. Başta şube müdürlüğü atamaları olmak üzere eğitim kurumu yöneticilikleri atanma süreci belirsizliğini korumaktadır. Genel idare hizmetleri sınıfı çalışanlarından yardımcı hizmetli, memur, şef gibi personelin görev tanımları, atanma ve yer değişiklikleri hususları yönetmelik çıkarılamadığı için hala muallakta durmaktadır" dedi.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜ TEHDİT ALTINDA"
Özür durumundan yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadığını sözlerine ekleyen Sofuoğlu, "Aile içi sorunlara da neden olan bu durum aile bütünlüğünü tehdit etmeye devam etmektedir.
Nitelikli eğitim için öğretmenden tasarruf yapılamaz. Bakanlık bu durumu gözden kaçırmamalı, Şubat'ta 30 bin, Ağustos'ta 70 bin olmak üzere 100 bin yeni öğretmen ataması için gerekeni yapmalıdır." diye konuştu. Alan değişikliği konusuna da değinen Sofuoğlu, "Bakanlığa sunduğumuz önerilerin bir kısmının dikkate alınmamış olması daha sonraki süreçte bazı problemlerin yaşanmasına neden olmuştur. Bakanlık, öğretmene de, öğrenciye de zulüm yapmayacak çözümler sunmalı ve isteğe bağlı alan değişikliği iptal taleplerini karşılamalıdır" dedi.
(AY-ERG-Y)

26.01.2013 09:19:11 TSI

Editör: Wan Haber