Yeraltı AVM önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanlığı Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, karşılıksız nöbet görevine ‘hayır’ demek ve ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak için bir araya geldiklerini belirterek, uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını istedi. Öğretmenlik mesleğinin asli bir unsuru olmayan, ancak buna rağmen sorumluluğu son derece geniş olan bu görevin idari nitelikli bir görev olduğunu ifade eden Uca, “Bu itibarla mesleğin ifasını doğrudan ilgilendirmeyen bu tür tedbirlerin öğretmenlerin üzerine yıkılmaması gerektiği açıktır. Bu nedenle temizlik ve güvenlik gibi, okul ortamının ve öğrencilerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanması noktasında eğitim öğretime yardımcı bir unsur niteliğinde olan bu görevin öğretmen haricindeki görevlilerce yürütülmesi kamu hizmetinin doğası gereğidir” dedi.


Karşılıksız nöbet görevinin yanında ek ders esaslarındaki adaletsizliğin ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasının da ayrı bir sorun teşkil ettiğini dile getiren Uca, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Hala 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti, iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda arttırılmalıdır” ifadelerini kullandı.


Uca, bu kapsamda Kamu Personeli Danışma Kurulu Nisan Toplantısı gündemine taşımak üzere imza kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber