ANKARA - Okullardaki kılık-kıyafetle ilgili yeni düzenlemeyi genel olarak olumlu bulduklarını belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, çalışma hayatında devam eden kılık kıyafet yasağına da bir an önce son verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafetleri serbest bırakması ile ilgili açıklama yapan Özer, yönetmelikte kız öğrencilere yönelik, 'imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde hariç olmak üzere okul içinde baş açık' hükmünün tekrar konulmasının bireylerin inanç, temel hak ve özgürlüklerine aykırı bulduklarını ifade etti. Yönetmelikte yapılan değişikliklerin genel anlamda olumlu olmakla birlikte kız öğrencilerin; sadece ortaokul ve liselerde seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerine başörtülü olarak girebilmelerinin diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda bırakılmalarının öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Özer, "Bu nedenle, söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılarak isteyen kız öğrencilerin sadece seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde değil, tüm derslerde başlarını kapatabilmeleri yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Yapılan değişiklikleri, özgürlükler kapsamında olumlu ve önemli buluyor ama yetersiz görüyoruz." dedi.

Hükümetin çalışma hayatında devam eden kılık kıyafet yasağına da bir an önce son vermesi gerektiğini hatırlatan Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kız öğrencilerle ilgili diğer derslerdeki kılık ve kıyafet yasağıyla birlikte bir adım daha atılarak bayan öğretmenler ve diğer tüm kamu çalışanları için de uygulanan yasağın tamamen ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu noktada 'kamusal alan' adına yapılan dayatmalar ve meşru olmayan yasal düzenlemeler bir an önce son bulmalıdır. Kamusal alana girene kadar değil, bu ülkede zulüm bitene kadar saçmalıklarla mücadele etmek akıl sahibi herkesin ortak görevidir. Her sabah aynı tabloyu yaşamaktansa yerin dibine girmeyi tercih eden öğretmenimizi de anlıyor ve sonuna kadar haklı buluyoruz." CİHAN

Editör: Wan Haber