Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Batman üyeleri kamu kurum ve kuruşlarında uygulanan kılık kıyafet kanununu protesto etti.
Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, bugün itibari ile çalıştıkları kurumlarına sivil kıyafet ile gitme kararı aldıklarını söyledi. Özperk, "Türkiye Cumhuriyeti halen kılık kıyafeti, bıyığı ile başörtüsü, eteği ile giyeceği pantolonun kumaş olmasına kadar dayatmalarda bulunuyor. Bu dayatmalar halen askeri darbe dayatmalarıdır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere getirdiği kılık kıyafet yönetmeliğinin bir benzerinin biz çalışanlar içinde uygulanmasını istiyoruz" dedi. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Basın Sekreteri Aydın Mutlu ise, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanları kot ve benzeri giysileri giyemeyeceği hükmü içeren ve inancı gereği başını örten ve saygı duyulması gereken kadın çalışanlarına baş örtü yasağı getiren darbe ürünü, çağdışı yönetmeliği tanımadıklarını kaydetti.
Basın açıklaması sonrasında üyeler boyunlarındaki kravatları çıkarıp ateşe vererek kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettikten sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
(MŞY-YRT-AŞ-Y)

02.01.2013 15:03:29 TSI

Editör: Wan Haber