Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim Bir-Sen Besni Temsilciliğini ziyaret etti.
Eğitim Bir-Sen Besni Temsilciliği'nde yapılan toplantıya; Eğitim Bir-Sen Adıyaman Başkanı Gaffari İzci ve yönetimi, Eğitim Bir-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akçaay'ın yanı sıra, sendika üyeleri katıldı.
Yapılan toplantıda konuşan Gaffari İzci, ilk defa İLKSAN seçimlerini kazandıklarını, Besni'de sendika olarak yetkiyi aldıklarını söyledi.
Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ülkemizin en önemli sorunu eğitim sorunu ve bu önemli sorunu çözme gayretinde olan biz eğitimcileriz. Biz eğitimcilerin ülkeye katkımızın çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Bunun da ülkemizin yöneticilerinin farkında olduğunun kanaatindeyim. Eğitim Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve ülkemizin demokratikleşmesi, özgürleşmesi konusunda ciddi çabalarımız oldu. Kamuda kılık kıyafetin tamamen serbest olması için Türkiye'nin dört bir yanında imza kampanyası devam ediyor. Biz şunu istiyoruz; toplumun en aydın kesimi olarak kamu çalışanlarının kılık kıyafetine karışılmasını istemiyoruz. Bu imza kampanyasından sonra kamuda kılık kıyafetin tamamen serbest olması için hükümetin yapması gerekeni yapmasını istiyoruz. Artık birilerinin bizim adımıza karar vermesini istemiyoruz. Başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını istiyoruz."
"Özellikle kesintisiz olan eğitim sisteminin kesintili hale gelmesi, imam hatip ortaokullarının açılması, Kur'an-ı Kerim dersinin seçmeli ders olabilmesi, bizim için son derece önemliydi. Artık milletimizin değerleriyle barışık bir eğitim sistemine doğru gidiyoruz. Kademeli de olsa, adım adım da olsa ilerliyoruz" diyen Çakırcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eylül 2011 teşkilat yasasında, 652 ile birlikte ciddi bir değişiklik oldu. Tabi bu değişikliği olumlu bulmakla birlikte yine birkaç sıkıntılı tarafları vardı. Bu değişiklik sonrası özellikle biz kurum yöneticilerinin karar verirken, karar alırken, uygulama yaparken bazı engellerle sıkıntılarla karşılaştık. Bunun sebebi ise yasal değişiklikten sonra ikinci bir mevzuat çalışması yapılmamış olmasıydı. Yani yönetmeliklerin güncel olmayışıydı. Bakıyorsunuz ki yönetmelikte var kanunda yok. Kanunda olmayınca yönetmelikle çelişki arz ediyor ve uygulanamıyor gibi sıkıntılarla karşılaştık. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren her konuyu bakanlığa iletiyoruz. Her dönem farklı farklı sorunlar oluyor. Biz sendika olarak şuna dikkat ediyoruz. Bakanlığın yaptığı düzenlemelerin ve uygulamaların öncelikle eğitim çalışanlarının aleyhine olmaması için gayret sarf ediyoruz."
(AHM-SO-Y)

06.02.2013 11:54:45 TSI

Editör: Wan Haber