Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, Balıkesir'de istişare toplantısına katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Özer, karma eğitimin kaldırılmasını ve okullarda mescit gibi ibadet yerleri yapılmasını istediklerini söyledi.
Eğitim Bir Sen'in 21. kuruluş yılı münasebetiyle Balıkesir'e gelen Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, sendikanın kurulduğu yılları anlattı. Özer, "Kökleşmiş sorunlar bizimle çözüldü. Biz onlara destek olduk. 15 yıldan beri süren katsayı engeli bizimle beraber çözüldü. 80 darbesinden konulan milli güvenlik dersleri bizimle beraber çözüldü. Milli güvenlik olmaktan çıkıp, milli fişleme derslerine dönüştürülen, okullarda öğretmenleri, idarecileri, öğrencileri, velileri fişleyen milli güvenlik derslerinin kaldırılması noktasında sizler katkı sundunuz, milli eğitim şurasında bizler teklif getirdik, hükümetin kabul etmesiyle en sonunda milli güvenlik derslerinin kaldırılması sağlandı. Yine sizden aldığımız destekle din eğitimi seçmeli ders olarak okullarda okutulmalıdır dedik. Bugün gelinen noktada Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı okullara ders olarak konuldu. Bunun altında Eğitim Bir Sen'in katkısı varsa, ki vardır, o emek her şeye değer" dedi.

10 MİLYON İMZA BAŞBAKANLIK YOLUNDA
Baş örtüsü konusunun da Eğitim Bir Sen'in katkıları ile çözüleceğine inandığını söyleyen Ahmet Özer, sivil kıyafet yasası için topladıkları 10 milyon imzanın Başbakanlığa iletileceğini ifade etti. Özer, "Yıllardan bu yana devam eden baş örtüsü zulmü de Eğitim Bir Sen'in, Memur Sen'in katkıları ile tarihe gömülecektir. Yıllardan bu yana verdiğimiz bu mücadeleyi taçlandırma noktasına geliyoruz inşallah. 30 Kasım'da yaptığımız eylem, 10 Aralık'ta yaptığımız basın açıklamaları, yılın ilk iş gününde sivil kıyafet eylemimiz bu yasakçı zihniyetin sonunun geldiğinin göstergesidir. Başlattığımız 10 milyon imza kampanyasını hedefe varmak için son adım olarak görüyoruz. İnşallah 10 milyon imzayı Başbakanlığa götürüp teslim edeceğiz önümüzdeki hafta. Ben 10 milyon imzanın karşısında hiçbir gücün duracağını tanımıyorum, zannetmiyorum. 10 milyon imzanın karşısında hiçbir güç duramaz. 10 milyon imza demek Türkiye'nin 7'de 1'i demektir. Türkiye'nin 7'de 1'ni karşısına alacak bir gücü tanımıyorum, kabul de etmiyorum" dedi.

EYLEM ÖNCESİ SON TARİH 15 MART
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, sivil kıyafet için sendika olarak son tarih olarak 15 Mart'ı gördüklerini anlattı. Eylem takvimine gerek kalmadan meselenin çözülmesini temenni ettiğini kaydeden Özer, "Meclis'e gidecek kadın kendi kıyafetini seçemiyorsa Meclis'e gitmesinin ne anlamı var? Cumhurbaşkanını seçen, Başbakanını seçen, milletvekillerini seçen arkadaşlarımız, 'İlle de okullara kravatlı geleceksin' denilerek kendi kıyafetini seçemiyorsa burada bir yanlışlık var demektir. Bu yanlışlığın mutlaka düzeltilmesi gerekir. Gençlerimiz 18 yaşında artık seçmeye başladılar. Cumhurbaşkanını, milletvekilini seçmek için 18 yaşındaki adama oy kullandırıyoruz ama kıyafetini, ayakkabısını seçme hakkını ondan esirgiyoruz. Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi acaba? Umarım 10 milyon imzamız bu ucube anlayışlardan kurtulmamız için bir adım olacaktır. Sendikacılıkta önemli konulardan birisi de sonuç alabilmektir. Genel Başkanımızın da açıklaması oldu. 15 Mart'a kadar bu konu çözülmez ise, bu konuda Meclis'teki tüm partilere çağrıda bulunuyoruz. Artık bu kılık kıyafet sıkıntısından, ucubesinden kurtarınız. Çağdaş ülkelerin hiçbirinde bu kıyafet zorlaması yoktur. İnsanlar orada verimlerine, üretimlerine bakılarak değerlendiriliyorlar. Tüm milletvekillerine çağrımız bu ucubenin kaldırılması için adım atmalılar. Artık 15 Mart'tan sonra sivil kıyafetle okullara, iş yerlerine, devlet dairelerine girme eylemi başlatılacaktır. 15 Mart'a kadar gerek hükümete gerek Meclis'e gerekse kamuoyuna buradan bu mesajı veriyoruz. Dileriz bu mesaj iyi bir şekilde algılanır, anlaşılır, gerekli adımlar atılır, yeni bir eylem takvimine gerek kalmadan da bu mesele çözülmüş olur" ifadelerini kullandı.

"KARMA EĞİTİM SİSTEMİNİN KALDIRILMASI GEREKİR"
Konuşmasının sonunda karma eğitim sistemine değinen Ahmet Özer, "Karma eğitim sisteminin kaldırılması gerekir. Bu hakkın velilere, vatandaşa verilmesi gerekir. İsteyen vatandaş çocuğunu kız okulunda, isteyen vatandaş çocuğunu erkek okulunda, isteyen karma okulda okutma imkanına sahip olmalıdır. 28 Şubat artığı olan karma eğitimin getirildiği genelgenin kaldırılmasını, çocuklarımızın değerler eğitimi ile donatılmasını, o değerler ile donatılan çocuklarımızın değerlerini yaşayabilecekleri alanların kendilerine tanınmasını da istiyoruz. İbadet yeri dediğimiz mescitlerimizin mutlaka okullarımızda, çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, görebileceği yerlerde açılmasını talep ediyoruz. Artık ibadet yerlerinin izbe yerlerde, depo gibi merdiven altı gibi yerlerde olmasını istemiyoruz" dedi.
Özer, toplantının gerçekleştiği otelin yetkililerine de seslenerek, daha geniş daha refah bir ibadet yerinin otele daha çok yakışacağını ifade etti. Toplantıda Eğitim Bir Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Etem Yılmaz, 10 Milyon İmza Kampanyası'nın bittiğini ve Balıkesir olarak 100 bin imza topladıklarını ifade etti.
Toplantıya katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım ise koruyucu aile sistemi ile ilgili Eğitim Bir Sen üyelerini bilgilendirdi.
(BD-GS-Y)

16.02.2013 11:17:10 TSI

Editör: Wan Haber