Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan eğitim çalışanları için sevindirici icraatlar beklediklerini söyledi.
Şeker, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle alakalı basın açıklaması yaptı. Kabine değişikliğini de değerlendiren Şeker, yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın başarılı çalışmalar yapacağına olan inancını dile getirdi. Avcı'nın eğitim camiası adına mevcut meselelere çare bulunması ve yeni gelişmelerin yaşanması için sivil toplum kuruluşlarıyla istişare içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şeker, "Umarım yeni bakanımız önceki bakanın üzdüğü eğitim çalışanlarının gönlünü alacak söz ve eylemlerde bulunur" dedi.
Şeker, öğretim yılına başlarken yaşanan birtakım gelişmelerin eğitim çalışanları için söz konusu olmadığını dile getirerek, "4 4 4 yeni eğitim sistemi hayata geçirilmiş, okula başlama yaşı aşağı çekilmiş, lise mecburi eğitim kapsamına alınmış, din eğitimini de içerecek şekilde seçmeli dersler havuzu genişletilmiş, haftalık ders saatlerinde artış yapılmış, yüksek öğretimin yeniden yapılandırılması konusu ve YÖK Kanunu tartışmaya açılmış, üniversitedeki öğrencilere uygulanan zorunlu katkı payı, harçlar kaldırılmış, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlardaki öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinde yetersiz ama önemli değişiklikler yapılmıştır. Ancak eğitim sisteminin tek tipçilikten arındırılması adına önemli adımların atıldığı 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde eğitim çalışanlarını mağdur eden meselelere köklü çözümler geliştirilmemiştir" diye konuştu.
(CG-MŞ)

25.01.2013 12:35:26 TSI

Editör: Wan Haber