Özel Erkan Koleji tarafından, 3-6 yaş ile 6-12 yaş grubu çocukların kişisel ve psikolojik gelişimine katkıda bulunulması amacı ile Türkiye'de ilk defa organize edilen; 'Eğitici Oyunlar Etkinliği' devam ediyor.
Özel Erkan Koleji öğrencilerinin, 'yarıyıl tatili'ni en verimli şekilde değerlendirmeleri kapsamında M1 Merkez Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocuklar, yoğun ders programının stresini de üzerlerinden atıyor. Anne ve babaları ile birlikte etkinliğe katılarak birbirinden renkli görüntüler oluşturan çocuklar, aynı zamanda da eğlenirken öğreniyor.
'Eğitici Oyunlar Etkinliği' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özel Erkan Koleji Halkla İlişkiler Yöneticisi Nalan Atış, çocuklara yönelik 'eğitici oyunlara eğitime ilk adım açısından daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Atış, "Böylesi bir etkinlik, Türkiye'de bir ilk. Amacımız; ebeveynlerin çocuklarına aldıkları oyuncakların, onlara ne kadar yarar sağlayacağı ve ne tür kazanımlar elde edeceklerini göstermek. Bunu başarmak için zaman gerekiyor" dedi.

"ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI ZENGİNLEŞİYOR"
Ailelerin bu etkinlikte, çocuklarına seçeceği oyuncakların nasıl bir yapıda olması gerektiği konusunda bilgi sahibi olduğunu anlatan Anaokulu Müdürü Sevgi Yalçınkaya, "Burada oynanan oyunların hepsini Erkan Koleji Anaokulu'nda öğrenciler de oynuyor. Etkinliğin en büyük özelliği de bu zaten. Bu da bir ayrıcalık olarak ortaya çıkıyor. Yani bizim burada çocuklara anlattıklarımız, onların hayal dünyasının genişlemesine, bakış açılarının farklılaşmasını sağlıyor" ifadesini kullandı.
Eskiden çocukların hayal dünyasının daha geniş olduğu yorumunda bulunan Atış, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Mesela bizim zamanımızda tellerden oyuncak arabalar yapılırdı. Ama şu anda çocuklar tatil süresince zamanlarını televizyon ve bilgisayar başında geçiriyor. Bu yüzden soyut kavramlar konusunda biraz daha kısır kalıyor. Düşünmeyi unutuyor bir anlamda."
Erkan Kolejinin öğretmenleri eşliğinde yaptıkları Eğitimevi oyuncakları bu konuda hemfikir olan ebeveynlerin de ilgisini çekti.

"ÇOCUKLARIN OYUNCAKLARA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİK"
Çocukların Barbie bebek veya araba almaya alıştığını anlatan Atış, eğitici oyuncaklara alışmalarının bir anda mümkün olmayacağını belirtti. Atış, "Ailelerin bunu sindirmesi gerekiyor. Sadece Erkan Koleji'nin yapmış olduğu etkinlik olarak düşünmemek lazım. İnsanlara diğer oyuncakların yanında bu tip oyuncakları edinmelerini ve geleceğimizin teminatı olan çocukların bu oyuncaklar sayesinde hayata bakış açısından farklılık yaratabilmeleri gerekmekte."
Çocukların ilk etapta bu oyunları anlamadıklarını, ikinci oyundan sonra ise kalkmak istemediklerini dile getiren Atış, etkinliğin kolaydan zora doğru aşamalı bir süreçten oluştuğunu ve yaş gruplarına göre merak uyandırdığını, etkinlik çerçevesinde birçok çocuğa ulaşarak, onların hayal dünyaları ile hayata bakış açısını az da olsa değiştirdiklerini söyledi.
Nalan Atış, 'Eğitici Oyunlar Etkinliği'nin de zaman ilerledikçe daha iyi sonuçlar vereceğini de sözlerine ekledi.
(ADN-Y)

05.02.2013 09:39:43 TSI

Editör: Wan Haber