Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Eğitici Annelik Kursu öğrencileri, dönem boyunca yaptıkları el işlerini Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi'nde kurulan stantlarda sergiledi.
Kursiyerlerin özellikle çocuklar için yaptıkları pelüşler ile oyuncaklar yoğun ilgi gördü. GAMEK öğrencileri ve ailelerinin yanı sıra dışarıdan vatandaşların da ilgi gösterdiği sergi, 3 gün boyunca ziyarete açık kaldı.
GAMEK Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Müdürü Hakan Taşdirek, sergi sonrası yaptığı konuşmada, "Eğitici Annelik Kursumuzda dönem boyunca eğitim gören öğrencilerimizin kursumuzda yaptıkları el işi ürünlerinin sergisini gerçekleştirdik. GAMEK dışından birçok kişinin de ilgi gösterdiği sergimizde pelüş oyuncakları ziyaretçiler merakla incelediler. Eğitici annelik kursu öğrencilerine birbirinden güzel ürünleri yaptıkları için yönetimimiz adına teşekkür eder, hayatlarında başarılar dilerim" dedi.
GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise, Eğitici Annelik Kursu ile istihdama yönelik iş gücüne katkıda bulunduklarını söyledi. Dündar, "Günümüzde büyük bir önem taşıyan çocuk gelişimi ve eğitimi, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamaktadır. GAMEK kurs merkezlerinde bu branşın açılmasındaki hedefimiz eğitimli anne sayısını artırarak evlilik öncesi anneliği öğretmek ve bu işi bir meslek olarak düşünen kişilere eğitim vererek onları istihdam sürecine katılmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
(FS-MEF-Y)

07.12.2012 15:18:38 TSI

Editör: Wan Haber