Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın Ege Bölgesi'ni ter edeceği ve hafta sonundan itibaren yeni bir ılık ve yağışlı bir havanın etkisine girileceği bildirdi.
Ege Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava bölgeyi terk ediyor. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçtiğimiz hafta sonundan itibaren Ege Bölgesini etkileyen soğuk ve yağışlı kava bugünden itibaren etkisini kaybediyor. Cuma gününe kadar olan periyotta yağış beklenmiyor. Bu gece minimum sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceğinden, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve zirai don bekleniyor.
Halen kuzey yönlerden esmekte olan rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren güneye dönerek, Cuma ve Cumartesi günleri bölge genelinde güney yönlerden orta kuvvetle, kıyı kesimlerde ise zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklılarının bugünden itibaren başlayarak Cuma günü ve hafta sonunda bölge genelinde artacağı tahmin ediliyor.
Ege Bölgesi Cuma gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle bölge genelinde Cuma ve Cumartesi günleri aralıklarla sağanak yağış görülmesi bekleniyor.
(MB-İK)

10.01.2013 10:24:19 TSI

Editör: Wan Haber