Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden 124 takımın futbolcularından bu sezon beş takımın futbolcusu hiç kırmızı kart görmedi. Bu dört takımdan ikisi 3. Ligde şampiyonluğa koşan Aydınspor 1923 ile 2. Lig Kırmızı grubun lideri Balıkesirspor.
Ege'nin futboldaki başarılı iki temsilcisi topladığı puanlarla puan cetvelinde liderliklerini sürdürürken, diğer yandan Fair Play liginde de üst sıraları ellerinde bulunduruyorlar. Bu sezon oynadıkları futbol ile rakip takımların çekinerek karşısına çıktığı Aydınspor 1923 ve Balıkesirspor sportif başarılarıyla olduğu kadar centilmenlikleriyle de ön plana çıktılar. Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden 124 takım arasından PTT 1. Ligde Samsunspor'un futbolcuları hiç kırmızı kart görmezken 44 sarı kart gördü. 2. lig Beyaz Grupta Yeni Malatyaspor'un oyuncuları ise 49 sarı kart görürken, aynı grubun lideri Balıkesirspor için hakemler cebinden 50 kez sarı kart çıkardılar. 3. Lig 3. Grupta yer alan Isparta Emrespor içinde hakemler hiç cebinden kırmızı kart çıkarmazken 31 kez sarı kart ile cezalandırıldı futbolcuları. 3. Lig 2. Grubun lideri Aydınspor 1923'ün hiçbir futbolcusu yeşil sahadan kırmızı kartla cezalandırılarak takımını eksik bırakmazken siyah beyazlı ekibin futbolcuları için 20 karşılaşmada 53 sarı kart çıktı.
EFE'NİN SÜTTEN AĞZI YANDI
Geçtiğimiz yıl 3. Lig 3. Gurpta mücadele eden ve ligi 9. sırada tamamlayan Aydınspor 1923'ün bir çok futbolcusu gördükleri sarı kartlar ile cezalı duruma düşerek takımını yalnız bıraktı. Geçtiğimiz sezon 117 defa sarı kart ile cezalandırılan siyah beyazlı ekibin futbolcularından Umut Kaya gördüğü 12 sarı kart ile 3 defa cezalı duruma düştü. Umut Kaya gibi Efelerde 8 futbolcu daha 10 defa sarı kart cezalısı durumuna düşerek rakiplerine karşı sahadaki yerini alamadılar. Diğer yandan Aydınspr 1923'lü futbolcular için hakemler 10 defa cebinden kırmızı kart çıkardılar geçtiğimiz sezon.
Geçtiğimiz sezonu 2. Lig Beyaz Grubu Şanlıurfaspor'un ardından 2. sırada tamamlayan Balıkesirsporlu futbolcular sezonu 6 kırmızı kart ve 75 sarı kart ile tamamladılar. Balıkesir'de sezon boyunca 8 futbolcu 10 defa sarı kart cezalısı durumuna düşerek takımlarını eksik bıraktılar.
Aydınspor 1923'te bu sezon 7 futbolcu 8 defa sarı kart cezalısı durumuna düşerken, Balıkesirspor'da ise 5 futbolcu 6 kez sarı kart cezasıyla takımdan ayrı kaldı.
(SK-İK)

07.02.2013 11:45:47 TSI

Editör: Wan Haber