Redhack bugün de Ege Üniversitesi’ne ait olduğu iddia edilen yolsuzluk belgelerini açıkladı. Redhack’in yayınladığı belgeden, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ege Üniversitesi’ndeki iddialarla ilgili YÖK’ten bilgi istediği görüldü.

Üniversitenin arazisini inşaat şirketine verdiler
Hurriyetegitim.com’un haberine göre; üniversitede suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal ve edimin ifasına fesat karıştırmak gibi iddialar ileri sürülüyor.

Bunlardan biri de Ege Üniversitesi’ne ait arazinin eğitim amaçlı kamulaştırıldığı ancak daha sonra mevzuata aykırı olarak imar planı tadilatı yapılarak ve alışveriş merkezi yapılması için bir inşaat şirketi ile sözleşme yapılması ile ilgili.

Yurt yerine alışveriş merkezi yapıldı
1999 yılında yapıldığı belirtilen sözleşmede, üniversiteye ait 2 bin 500 kişilik yurt yapılacağı araziye, daha sonra büyük bir alışveriş merkezinin yapılmasının sağlandığı ifade ediliyor.

Sözleşme tarihinden beri göreve gelen yöneticilerin bu duruma göz yumduğu belirtilerek, görevlerini kötüye kullandıkları iddia ediliyor. Belgede sözleşme yapan kişilerin isimleri, alışveriş merkezinin ve inşaat şirketinin adı da açıklandı.soL

Editör: Wan Haber