Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk'ün imzaladığı protokolle iki kurum arasında eğitim, araştırma ve proje geliştirme ile öğrencilere staj imkanlarının sağlanması hedefleniyor.
Gelişmekte olan bir sektör olan tekstil alanında Ege Üniversitesi'nin güçlü bir konumda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Güçlü yanlarımızı daha da güçlendirmek için işbirliği faaliyetlerine önem veriyoruz. Tekstil de bu alanlardan birini oluşturmakta. Tekstil sektöründe diğer federasyon kuruluşları ile birlikte programlarımızı belirleyip, bu programları geliştirmek için çaba sarf etmekteyiz. Tekstil alanında uluslararası boyutta bir lider olmak amacındayız" diye konuştu.
Tekstil ile sağlık alanını birleştirerek yeni bir sektör yaratmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, enfeksiyon tutmayan kıyafetlerin üretiminin mümkün olacağını söyledi.
Rektör Yılmaz, "Bu sayede Tekstil alanında yaşanacak gelişmeler sağlık sektörü çalışanlarının da hayatını kolaylaştırabilir. Yapılan işbirliği sayesinde geliştirilecek projelerle sağlık çalışanlarına özel kolay kirlenmeyen, çabuk temizlenebilen, ütü gerektirmeyen, enfeksiyon tutmayan kıyafetlerin üretimi mümkün hale gelecektir" dedi.
Ege Üniversitesi ile büyük bir işbirliği protokolüne imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk , "Ege Üniversitesine tekstil alanında gerçekleştireceği çalışmalarda katkı sağlamaya hazırız. Böylelikle ülkemizin en önemli alanlarından biri olan tekstil sektörünün gelişmesine fayda sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Tekstil eğitiminde stajın önemli yeri olduğunu vurgulayan Öztürk, "Sektöre girmeden önce öğrencilerin belli bir stajdan geçmesi gerekiyor. Öğrenciler laboratuarda ve sınıflarda öğrendikleri bilgileri sahaya inerek pratiğe geçirmelidirler. Bu sayede becerileri daha da artacaktır. Bu protokol sayesinde tekstil eğitimi alan öğrencilere staj imkanları da sunularak becerilerini artırmaları sağlanacaktır" diye konuştu.
EÜ Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, tekstil sektörüne katkılarından dolayı Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'na ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a teşekkür etti.
(HD)

19.02.2013 18:05:30 TSI

Editör: Wan Haber