Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Ege-Koop ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi, görkemli bir organizasyona birlikte imza attı.
Başta İzmirli gaziler ve aileleri olmak üzere İzmirliler, 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsü ile ününe ün katan ve Ege-Koop'un Ankara Temsilciliği'ni de yürüten Sanatçı Faruk Demir konserinde bir araya geldi.
Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da katıldığı gecede Gaziler, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı, Mehteranla karşıladı. Aslan, "Gazilerimizin her biri Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan destanlarıdır" dedi.
Ege-Koop ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi'nin ortaklaşa imza attığı 'Vefa Gecesi', Karşıyaka ilçesinde bulunan Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Birlik ve beraberliği pekiştirmek, barış, dostluk ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen gecede 'Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm' türküsü ile ününe ün katan 21.'inci Dönem Milletvekili, Ege-Koop Ankara Temsilcisi, Ses Sanatçısı Faruk Demir sahne aldı. Demir, Ege türkülerinin de yer aldığı geniş bir repertuvar ile konseri izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve davetliler, Mehteranla karşılandı. Dokuz Eylül Mehteran Takımı, konser öncesinde de mini bir gösteri yaptı.
Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da hazır bulunduğu gecede konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, mevcut organizasyonun da Ege-Koop'un sosyal sorumluluğunun örneği olduğunu söyledi.
Karşıyakalı Muharip Gazilere bu anlamda destek vermenin kendileri için görev olduğuna vurgu yapan Aslan, "Şehitlerimiz nurlanmış gazilerimiz ise onurlanmış askerlerdir. Gazilerimiz hepimizin onurudur, şerefidir, haysiyetidir. Kahramanca savaşarak muharip gazi ünvanını almış insanlarımız ulusumuzun gözbebeğidir. Gazilerimizin yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri, her türlü olumsuzluktan uzak tutulmaları devletimizin ve yerel yönetimlerimizin görevi olmalıdır. Onlara hak ettikleri değeri vermeyenler, birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize ilgisiz kalanlardır. Biz Ege-Koop olarak her ortamda gazi ve şehit ailelerimizle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duymaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün belirttiği gibi Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işleri kendisinde yapacak cesareti bulacaktır" diye konuştu.
Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı ise, konserin düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı Ege-Koop Genel Başkanı Aslan'a teşekkürlerini ileterek, şöyle konuştu: "Başkanımız Hüseyin Aslan gerçek bir vatansever, iyi bir dost, çok iyi bir İzmirli. Gaziler adına konuşmam gerekirse bir dediğimizi iki yapmadı bugüne kadar. Maalesef genel anlamda biz gazilere gösterilen ilgi, alaka, verilen değer sadece yılın bazı gün ve haftalarından ibaretken Hüseyin Başkanı ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda görebiliyoruz. Ayrıca yine Ege-Koop Ankara Temsilcisi Faruk Demir'e de bu gece için özellikle teşekkür ediyorum."
Konser sonrasında Aslan ve Demir'e katkılarından dolayı çiçekler takdim edildi.
(HD)

15.12.2012 15:30:29 TSI

Editör: Wan Haber