Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile bir araya geldi.
Muğla'da Kötekli Mahallesi olmak üzere proje alanlarını inceleyen Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü de ziyaret etti. Aslan, amaçlarının İzmir'e değer katan projeleri önce bölge geneline sonra da tüm Türkiye'ye yaymak olduğunu belirterek, " Muğla çok güzel bir kent. Özellikle Sayın Başkan döneminde büyük mesafe kat etmiş. Türkiye'nin pek çok kentinde olmayan projeler geliştirmiş ve hayata geçirmiş. Muğla'ya yakışan bir proje uygulamak istiyoruz. Halihazırda birçok belediye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tire Belediyesi ile görüşmeler sürüyor, Aydın'da da kısmet olursa kentsel dönüşüm kazmasını vuracağız. Muğla için de birikim ve potansiyelimizi değerlendirmek istiyoruz. Belediye ile işbirliği içerisinde ortak bir proje geliştirmeyi umuyoruz. Muğla turizmde Ege-Koop çağdaş kentler yaratmakta birer marka. Bu iki markayı bir araya getireceğiz" dedi.
Ege-Koop'un proje uyguladığı bölgelerde son derece önemli bir ilkeyle hareket ettiğini, bunun da o yörenin ekonomisini hareketlendirmek olduğunu vurgulayan Aslan, "Aliağa'da projeye başladık. İki yıl içerisinde 60 milyon liralık bir katkımız olacak ilçe ekonomisine. Çünkü biz projemizi o yörenin inşaat firmaları, esnafı, işçisi, işadamları ile yürütüyoruz. Biz sosyal bir kurumuz. Kar amacımız yok. Bizim inşaat şirketimiz olmadığı için bütün projelerimizi ilgili firmalarla birlikte yaptık. Burada da şayet bir projeye başlarsak kesinlikle kentin bileşenlerini değerlendireceğiz. Kentteki inşaat firmaları ile esnafla çalışacağız. Biz halk yararına, halkla birlikte hareket eden bir oluşumuz. Dolayısıyla uygulayacağımız projenin tüm gereksinimlerini mevcut bölgeden karşılıyoruz. Bu da haliyle yöre ekonomisini hareketlendiriyor, canlandırıyor." diye konuştu. Aslan, Ege-Koop Proje Merkezi hakkında da Başkan Gürün'e bilgiler veren Aslan, Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol Projelerinin yanı sıra iki yüze yakın proje üzerinde çalıştıklarını da söyledi.
Belediye Başkanı Osman Gürün de, İzmir gibi bölgenin merkezi konumundaki bir kentte 26 bin konut inşa etmenin büyük bir başarı olduğunu söyledi. Ege-Koop'un alanında çok büyük işlere imza attığını, bu değerli kurumun Muğlalılar tarafından da çok iyi bilindiğini kaydeden Gürün, "Kentimiz başta sağlık alanında olmak üzere her türlü yatırıma elverişli. Özellikle toplu konut projeleri üretmeyi, Ege-Koop'un bu alandaki birikimini değerlendirmeyi çok isteriz. Özellikle beni heyecanlandıran bir diğer konu da Ege-Koop'un bölgeye katkısının sadece projenin inşasından ibaret olmaması. Ege-Koop'un projesindeki tüm gereksinimleri yöre esnafından sağlıyor olması, yörenin imkanlarından faydalanıyor olması gerçekten çok önemli. Yöre ekonomisine büyük katkı demektir bu. Ege-Koop'a bizim kapımız sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.
(AH-Y)

04.02.2013 10:32:58 TSI

Editör: Wan Haber