Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıttı. Hisar Camii önünde cuma namazı sonrasında yapılan dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İzmirlilere kendi elleriyle aşure dağıtan Aslan, toplumun hemen her kesiminden insanların katıldığı aşure dağıtımında birlik ve beraberliğin en güzel şekilde sergilendiğini belirterek, " Bu mübarek ay hepimize, ülkemize ve İzmir'imize hayırlar getirsin" dedi.
Yediden 70'e, hemen her kesimden birçok İzmirliye kendi elleriyle aşure dağıtan Aslan, Muharrem ayı ve aşure geleneğinin önemine dikkat çekerek, " Geçmişten bugüne süregelen aşure geleneğinin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğine inanıyorum." dedi. Aşure dağıtımına katılan vatandaşlarla yakından ilgilenen ve mini sohbetler de yapan Aslan, " Aşure Günü'nün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Muharrem Ayı ve Aşure Günü ülkemize, milletimize ve İzmirimize hayırlar getirsin" diye konuştu.

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ DE AŞURE YEDİ
Öte yandan aşure dağıtımına, geçtiğimiz günlerde İzmir'de açtığı dört yıldızlı otel ile gündeme gelen ünlü türkücü İzzet Yıldızhan da katıldı. Cuma namazı çıkışında aşurenin tadını bakan Yıldızhan, ülkedeki birlik ve beraberlik ortamının bozulmadan sürmesi temennisinde bulundu.
(BK-ERG-Y)

08.12.2012 11:39:39 TSI

Editör: Wan Haber