Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel demokrasinin güzel bir örneğini sergileyerek, Karabağlar'da vatandaşlarla buluştu. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda sorular özellikle kentsel dönüşüm konusunda yoğunlaşırken, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Karabağlar'ın sahip olduğu potansiyel nedeniyle toplantılara bu ilçeden başladıklarını söyledi.
Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan birlikteliğinde önce Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ü ziyaret etti. Başkan Kürüm, " Amacımız, çabamız Ege-Koop gibi alanında uzman ve çok değerli kuruluşu ilçemize getirebilmek, birlikte dönüşüm çalışması yapabilmektir. Böylesi değerli isimleri ilçemizde ağırlamak ve onlara hizmetlerimizi anlatmak bizim için büyük şans" dedi. Ardından Kürüm ve ekibi eşliğinde başta Uzundere'deki rekreasyon alanı olmak üzere, ilçede gerçekleştirilen proje alanlarını gezen Aslan ve kurul üyeleri, daha sonra Sevgi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Karabağlıların yoğun ilgi göstererek, salonu tamamen doldurdukları toplantıda, yerel seçimlerden ekonomik koşulara, siyasi çekişmelerden kentte tamamlanamayan projelere kadar birçok soru soruldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda soruların ağırlığını ise kentsel dönüşüm oluşturdu. Sorular, vatandaşların bu konuda yaşadığı kafa karışıklığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Toplantıda konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vatandaşlarla kucaklaşan Ege-Koop Danışma Kurulu üyelerinin alanlarında uzmanlaşmış, İzmir'in ve ülkenin en saygın isimleri olduğunu belirtti. Aslan, " Karabağlar sorunları olan, ancak gelişmeye, sağlıklı kentleşmeye yönelik potansiyele sahip, önü açık bir ilçemizdir. Ege-Koop'un Karabağlar'a olan bu yoğun ilgisinin temelinde; bütüncül bir yaklaşımla ve yerinde, paydaşların haklarını güvenceye alan bir kentsel dönüşüme olan acil ihtiyaç yatıyor. Karabağlar modern kentleşmeye, altyapısıyla, üstyapısıyla, çevre dokusuyla yaşanabilir, cazibe odağı olmaya layık bir ilçemiz" dedi.
"KOOPERATİFLEŞİN HAKKINIZA SAHİP ÇIKIN"
Karabağlar'ı cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirten Aslan Ege-Koop Danışma Kurulu'nun katılımcı ruhla ve ortak akılla çözüm arama, proje hazırlama misyonu taşıyan bir kurul olduğunu söyledi. Aslan konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: " Size en önemli tavsiyem örgütlenmeniz yönündedir. Özellikle de kooperatifleşmeniz. Yönetiminizi kendiniz oluşturun. Kararları kendiniz alın. Başkanınızı kendiniz seçin. Kooperatifler aracılığıyla tüm hak sahiplerinin katılarak etkin rol aldığı kent ortaklığı modelinde paydaşlar; yerel yönetimler, merkezi hükümet, konut sahipleri, muhtarlar ve kooperatif üst birliklerinden oluşmalıdır. Kent ortaklığı modelinde Ege-Koop; tecrübesiyle, organizasyon yeteneğiyle, teknik kapasitesiyle, demokratik, saydam ve hesap verebilir yapısıyla kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştirmeye hazırdır. Bu yolda şüphesiz ki yerel yönetimler de çok önemli bir etkinliğe ve konuma sahiptirler. Bu nedenle yerel yönetim sorumluluğu taşıyanların üretken, vizyon sahibi, projeci, demokratik ve katılımcı anlayışa sahip, ortak akla önem veren ve kentle bütünleşen kişiler olması önem taşımaktadır. Çünkü vatandaş yerel yönetimlerden iş, aş, insanca yaşayacağı konut, soluyacağı temiz hava, yeşil çevre dokusu, işine giderken engel olmayacak trafik düzeni, güvenlikli, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmasını bekler. Bu nedenle temennim, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde adayların, kısır siyasi çatışmalardan uzaklaşmaları, karşılıklı suçlama yerine projeleriyle, kente ve kentliye katacakları artı değer planlarıyla yarışmalıdırlar."
Toplantı sonrasında Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Danışma Kurulu üyelerine yemek verdi, belediyenin çalışmaları hakkında fikir ve önerilerini dinledi.
(AH-

24.01.2013 13:25:41 TSI

Editör: Wan Haber