Her yıl Dünya Gümrük Örgütü(WCO) tarafından başarılı gümrük çalışanlarına verilen Liyakat Sertifikası bu yıl Ege Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne verildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara' da düzenlenen 'Dünya Gümrük Günü' töreninde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, tarafından Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İzmir Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürü Tahir Demir'e 'Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası ödülü' verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele kapsamında çalışmalarını yürüten İzmir Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından 2012 yılı içerisinde sanayici adı altında vergiden muaf olarak ithal edilen ancak akaryakıt olarak kaçağa sarf edileceği düşünülen 2 bin ton petrol türevine el konulmuş ve Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirildi. Ayrıca firmaların geriye dönük faaliyetleri de araştırma ve inceleme konusu olması Dünya Gümrük Örgütü'nce değerlendirmeye alınarak Liyakat Sertifikası ile ödüllendirildi.
Ayrıca Çeşme Gümrük Müdürlüğünde görevli memur Süleyman Yalavaç 2012 yılında Gümrük alanında yapmış olduğu Yüksek Lisans tezi ve BEYKON Uluslararası kongresinde sunumu yapılan "Personelin tükenmişliğinin örgüte olan bağlılığı üzerindeki etkisi" konulu Akademik makale çalışması nedeni ile Dünya Gümrük Örgütü tarafından verilen 'Liyakat Sertifikası' ödülüne layık gördü.
Kaçakçılıkla Mücadele alanında yapılan başarılı çalışmalar nedeniyle verilen bu ödül Türkiye'de İzmir Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile birlikte Edirne ve İpsala Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüklerine verildi.
(BK-

31.01.2013 15:20:50 TSI

Editör: Wan Haber