Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Ege Denizi'nde dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremi 24 gün önce tahmin ettiklerini söyledi.
Daha önce Büyükçekmece'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi 6 gün önceden bildiklerini ifade eden Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Ege Denizi'nde dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremi de 24 gün önce tahmin ettiğini söyledi.
İHA'ya depremle ilgili açıklamalarda bulunan Agalday, "Dünkü 6.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Ege Denizi'nde olan Kuzey Anadolu fay hattından bağımsız olan bir deprem. Marmara'nın içinde bulunan fay hatlarıyla herhangi bir ilgisi yok. Zaten onlar tetiklemeyecek, herhangi bir bağlantısı yok. İstasyonumuza 233 kilometre uzaklıkta olan bir deprem. Depremler büyüdükçe belirtileri de bayağı öne çekilmiş oluyor. Mesela dünkü depremin belirtilerini yaklaşık olarak 30 gün önceden 15 Aralık'ta bizim ölçüm istasyonlarında elektrik alan değişiminde batı Anadolu olarak yorumladık. 6.2 büyüklüğünde bir deprem olduğundan dolayı, etkisi de zaten geniş alanda görüldü. Bizim bu ölçüm istasyonlarımızda bir ay önceden bu depremin bazı belirtilerini yakaladık" dedi.
(VK-ET-OK-Y)

09.01.2013 17:55:58 TSI

Editör: Wan Haber