Ege Bölgesinin en büyük camisinin temeli dualar ile Aydın'da atıldı. 9 Bin 750 Metrekare arazi üzerine 4 Bin kişilik camii 4 Milyon TL'ye mal olacak.
Aydınlı hayırsever Necati Çerçi tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Müftülüğü'ne eğitim ve hayır hizmetlerde kullanılmak üzere bağışlanan Girne Mahallesi Anadolu Bulvarı'ndaki arsa üzerine yapılacak olan caminin temel atma törenine Aydın Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Halis Peker, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, AK Parti eski Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şube Başkanı Ömer Kocaoğul, Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda Aydınlı katıldı.
Bey Camii Müezzin-Kayyımı Güven Kemer'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti'ni okuması ile başlayan törende inşaat hakkında bilgi veren Aydın İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şube Başkanı Ömer Kocaoğul, "Bugün burada Ege Bölgesi'nin ve Aydın'ın en büyük camisinin temelini atacağız. 9 bin 750 metrekare alan üzerinde yapılacak kompleks üzerinde 4 bin kişilik cami, 4 kat Müftülük Hizmet binası ve 800 kişilik konferans salonumuz bulunacak. Şuanda Müftülük Hizmet binamızın kaba inşaatı tamamlanırken, iç sıvası yapılıyor. Mayıs ayı içinde Diyanet İşleri Başkanı tarafından açılmasını planlıyoruz. Kompleksimiz de ayrıca Bin metrekare üzerinde Kur'an-ı Kerim kursumuz ve sosyal tesisimiz var. Bu üç binanın zemin katında 4 bin metrekarelik bir otoparkımız bulunuyor. Bugün temelini atacağımız camimiz de 4 bin kişilik, bin 400 metrekare alan üzerine Denizli, Muğla, Afyon, Manisa ve İzmir illeri içerisinde en büyük cami olacaktır. Bunun da gururunu yaşıyoruz" dedi.
Aydın Valisi Kerem Al ise, hayırlı bir hizmetin temel atma töreninde bulunduklarını ifade ederek, "Bugün burada temelini atacağımız tesis kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize ve barışımıza vesile olacak bir tesis olmalıdır. Dualarımız bu yöndedir. Artık çağdaş devletler insanları inançlarını görmezden gelmeyen devletler durumunda değillerdir" dedi.
Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş'in yaptığı duanın ardından Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, AK Parti eski Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar ile Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul Külliye Camii'nin temelini attılar.
(SK-İK)

19.01.2013 10:16:02 TSI

Editör: Wan Haber