Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Ege Bölgesi'nin yıllık kan ihtiyacı 330 bin 000 ünite olduğunu ancak 2012'de tüm çalışmalara rağmen 268 bin 751 ünite kan bağışı alındığını belirtti.
Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi'nin sorumluluk sahasında yer alan altı ilde hizmet verdiği hastane sayısının 155'e yükseldiği bildirildi. Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, yaptığı açıklamada kan bağışının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlattı. Gök, "Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezimiz, sorumluluk sahası olan 6 ilde yani İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Uşak ve Muğla illerinde 7 kan bağışı merkezimizle hizmet vermektedir. Bölgemizin yıllık kan ihtiyacı 330 bin 000 ünite olup, 2012 yılında yürüttüğümüz eğitimler ve kan bağışı toplanan faaliyetleri neticesinde 268 bin 751 ünite kan bağışı alınmıştır. Bölge Kan Merkezi olarak bölgemizde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2012 yılında, sorumluluk sahamızda bulunan 152 kan kullanan hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmıştır. 23 Şubat 2013 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kan ihtiyacının tümünü karşılama görevi Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğümüze verilmiştir. Böylece 152 kan kullanan Hastane sayımız 155 'e yükselmiştir" dedi.
Kan bağışı konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Dr. Gökay Gök, "Amacımız bölgemizin ihtiyacı olan kanın tümünü gönüllü, düzenli, bilinçli bağışçılarından alınan kanlar ile karşılamaktır. Böylece bölgemizde hiç kimse kan aramayacak hasta ve hasta yakınlarımızın mağduriyeti giderilecektir. Bir gün hasta veya hasta yakını olabileceğinizi düşünerek, bu sorunun çözümü için sizde gönüllü kan bağışçısı olabilirsiniz. Destekleriniz için hasta, hasta yakınları ve kurumumuz adına teşekkür ederiz" diye konuştu.
(MB-İK)

28.01.2013 10:34:12 TSI

Editör: Wan Haber