Yeni Diyarbakırspor ligden çekildi!

Yeni Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Fevzi İlhanlı, yazılı olarak yaptığı açıklamada dünkü olaylı maçın ardından liglerden çekildiklerini açıkladı.   Maçın hakemi Hüseyin Sabancı'nın, 2011-2012 sezonunda Tokatspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor'u küme düşüren hakem olduğunu kaydeden Fevzi İlhanlı, şunları söyledi:

"Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş, büyük umutlarla maçlara gelen 10 binlerce gencin hayallerini çalmıştır."

Futbol Federasyonu ve MHK'yı uyarmalarına rağmen maça bu hakemin atandığını söyleyen İlhanlı, "4 yıl önce Diyarbakırspor'u küme düşüren hakemin Denizli Büyükşehir Belediyespor maçına verilmesi ve bu hakemin de beklenildiği gibi provokatörce bir karar vererek emeğimizi gasp etmesi üzerine kontrolden çıkan, tahrik olan halkımız sahaya inerek tepkisini göstermiştir" diye konuştu.

"SPOR OLAYI DEĞİL, HALK AYAKLANMASIDIR"

Fevzi İlhanlı, dün yaşananların spor olayı değil, halk ayaklanması olduğunu ileri sürerek, "Bu özel provokasyon sayesinde stat içinde ve dışında saatlerce süren olaylar yaşanmış, halkın öfkesi ve tepkisi kontrol altına alınamamıştır. Bu sıradan bir spor müsabakasında yaşanan olaylar değil, bir halkın haksızlığa ve zulme karşı ayaklanmasıdır. Bunun mesajının herkes tarafından iyi anlaşılması lazım" dedi.   İlhanlı, Türkiye liglerinde hak ve adaletin olmadığını ileri sürerek, bölgesel futbol liginin kurulması için de bölgedeki kulüplere çağrıda bulundu.

Diyarbakırlı siyasetçilere de sitemde bulunan Fevzi İlhanlı, "Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kendi takımını özel olarak havaalanına kadar uğurladı ve Diyarbakır'daki olaylardan sonra İçişleri Bakanı'nı, valiyi özel talimatla devreye soktu. Siz ise bu halka verdiğiniz değeri maça dahi gelmeyerek ortaya koydunuz. Seçim çalışmalarınızı ve özel programlarınızı bu halkın ortak paydasından daha kıymetli gördünüz" dedi.

 

Editör: Wan Haber