Bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor’un efsane futbolcusu Erkan Avseren, uzun süreden sonra Van’da olmanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Van’ın her zaman kendisi için ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Avseren, “1998-1999 yılından sonra Van’a ilk defa geliyorum. Aslen Bingöllüyüm ama burası benim memleketim. Kendimi bir Vanlı gibi görüyorum. Buraya gelince ayrı duygular yaşıyorsunuz. Van, benim için çok önemli bir memleket. 13 takımda oynadım. Van insanının sıcaklığı ve samimiyetini başka bir yerde görmedim. Bununla beraber Van, 1995-1996 yılında benim futbolda hayatımı değiştiren ilimizdir. Bu kapsamda buradaki eski anılarımızı tazelemek, sevdiklerimizi, dostlarımızı ziyaret etmek için geldim” dedi.


Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük için çalışmalara başladığını ve Beşiktaş A-2 ile Kocaeli Altay takımlarını çalıştırdığını ifade eden Vansporlu Erkan, “Biz ne kadar uzakta da olsak, kalbimiz, gözümüz hep Van’da oldu” ifadelerini kullandı.


Van Büyükşehir Belediyespor’da görev almaktan mutluluk duyacağını da sözlerine ekleyen Vanspor’un eski futbolcusu Erkan, “Van Belediye takımımız için özellikle hangi platformda, ne anlamda olursa olsun göreve hazırım. Bu sadece hocalık anlamında da değil, yapabileceğimiz ne görev varsa biz onu yapmaya hazırız. Biz zaten Vanlıyız. Görev verilirse her şekilde, her zaman yanınızda olacağız. Vanspor, geçmişi olan bir takım ve bu takımımız neden daha üst liglerde değil? Bölgesel olarak baktığımızda da Elazığspor’dan başka Süper Lig, Bank Asya veya PTT liglerinde doğu takımları yok. Van’da bu potansiyelin olduğuna inanıyorum. Hoca olmak önemli değil, elimden gelen her türlü desteği sunmaya hazırım” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber