Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Umre programı ile Balıkesir'in Edremit ilçesinde 120 kişi, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
3 grup halinde Yeşil Cami önünde toplanan Umre kafilesi, dualar ve ilahiler eşliğinde yakınlarıyla vedalaştı. Edremit Müftüsü Keramettin Demir'in katıldığı törene yaklaşık 400 kişi bulundu. Edremit Müftülüğü öncülüğünde ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 20 günlük Umre programında kutsal topraklar ziyaret edilecek ve görevler yerine getirilecek. Programda, "Allah bu dünyada Kabe'yi görmeyi nasip ettiği gibi yarın ahirette, Cemalullah'ı da görmeyi nasip etsin. Sağ salim memleketimize dönmenizi nasip eylesin. Peygamber efendimizin kabrini ziyaret ettirdiği gibi cennette ona komşu eylesin. Orada her dakikanızı çok iyi değerlendirin. Allah yapacağınız ibadetleri şimdiden kabul etsin. Sizler şu anda Allah'ın misafiri olarak yola çıkacaksınız, ibadetiniz zor ve meşakkatli olacak. Unutmayın bu yolculuk sıradan bir yolculuk değildir. Allah yolunuzu açık etsin. Yapacağınız umre ziyaretini kabul eylesin" denildi.
120 kişilik Umre kafilesi, otobüsler ile İzmir'e, oradan da uçakla kutsal topraklara doğru gitmek için yola koyuldu. Umre kafilesinde bulunan 120 kişinin yakınları ve akrabaları, gözyaşları içinde sevdiklerin el sallayıp hayır duaları etti.
(SŞ)

07.02.2013 12:04:41 TSI

Editör: Wan Haber