Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) , Balıkesir'in Edremit Kaymakamlığı'nın oluru ile Edremit Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde 2 gün süren 'Yardımcı Oyun ve Aday Hakemlik' semineri gerçekleştirdi.
Seminere Mendil Kapmaca Federasyonu (MKF)Başkanı Tamer Tunç, Balıkesir MKF İl Başkanı İdris Ergun, Balıkesir SSF İl Temsilcisi Mehmet Akın, ÇOSKK Edremit İlçe Temsilcisi A. İlkay Demirbaş, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Seminerde Mendil Kapmaca Oyunu, Seksek ve Çelikçomak Oyunu kuralları anlatıldı. MKF Başkanı Tamer Tunç, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile ilgili, "ÇOSKK üç temel üzerine kurulmuştur. Şehirleşme ve sosyalleşme sürecinde dezavantajlı olan çocukların kendilerini gerçekleştirmeleri için Organizasyon, Organizasyon alanı ve organizasyon içeriği üretmektir. Organizasyon içeriği; geleneksel çocuk oyunlarını derlemek, güncelleştirmek, yaygınlaştırmak, organizasyonlarını yapmak, sportif niteliği olan oyunları dünya beden kültürüne kazandırmak, uluslararası organizasyonları düzenlemek, yapılan uluslararası organizasyonlarda yer almasını sağlamaktır" dedi.
Seminer sonunda 26 öğretmen sertifika almak için sınava katıldı. MKF Başkanı Tamer TUNÇ, katılan öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti. ÇOSKK Yardımcı Oyun Liderliği ve Aday Hakemlik Semineri'nin ise, 19-20 Ocak 2013 Cumartesi ve Pazar günleri Sındırgı'da yapılacağı öğrenildi.
(SŞ)

16.01.2013 13:43:14 TSI

Editör: Wan Haber