Türk Telekom Fen Lisesi’ndeki fuara Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Haskanlı, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Nurullah Karaman ve Haydar Orhan, Türk Telekom Bölge Müdürü Abdulselam Kılıç ve okul müdürleri katıldı. Açılış törenin ardından Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler davetliler tarafından ilgiyle incelendi. Birçok dikkat çekici projenin yer aldığı sergi, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Bilim fuarıyla ilgili bir açıklama yapan Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Hamza Kardaş, okul olarak bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, “Rutin eğitim öğretim faaliyetleri dışında bu tür etkinlikler öğrencilerin ufkunu genişletmekte ve yenilikçi bir ruh kazanmalarına sebep olmaktadır. Okul olarak proje alanında sürekli yükselen bir trend yakalamış bulunmaktayız. Biz bunu bir kaç adım daha ileriye götürerek ulusal ve uluslararası platformlarda yarışabilecek projeler üretmeyi hedeflemekteyiz. Bu anlamda proje çalışmalarında büyük emek sarf eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Bilim fuarında sergilen ve Ankara’daki TÜBİTAK final sergisine davet edilen biyoloji ve edebiyat dallarındaki projeler de ziyaretçilerden tam not aldı.

Editör: Wan Haber