Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatıyla denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri; ürün etiketleri, iş yeri belgeleri, ekmek gramajı, hijyen koşulları ve çalışanların temizliği konusunda incelemelerde bulundular.

Fırıncılar başta olmak üzere kasap, lokanta ve imalathaneleri denetleyen ekipler, Gıda Üretim Yasası’na uygun hareket etmeyen iş yeri ve imalathanelere uyarılarda bulundu. İş yerlerinde tespit edilen olumsuzluklar için bir hafta süre veren ekipler, verilen süre içerisinde uyarıların dikkate alınmaması ve belirli şartları yerine getirmemeleri doğrultusunda cezai işlem uygulayacakları yönünde uyarılarda bulundular.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Saraçgil, yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte halkın sağlığının tehdit edilmemesi için denetimleri arttırdıklarını belirtti.

Halkın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesini amaçladıklarını ifade eden Saraçgil, “İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerimize yönelik rutin denetimlerimiz, Ramazan ayının gelmesiyle de hızlandı. Mübarek aylarda vatandaşlarımızın daha hijyenik ortamlarda alışveriş yapmaları en temel amacımız. Onun için de elimizden geleni yapıyoruz. Gerek merkez, gerek kırsal kesimlerde halkımızın sağlığı için canla başla çalışıyoruz. İş yerlerinde tespit ettiğimiz bir takım olumsuzluklar konusunda esnaflarımıza gerekli uyarılarda bulunarak, bir hafta süre verdik. Verilen süre içerisinde tespit ettiğimiz eksikleri yerine getirmediği taktirde cezai işlem uygulayacağız. Ama uyarıları dikkate alan esnaflarımızı da tebrik ederek, kendilerine teşekkür edeceğiz” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber